Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Održivo gospodarenje otpadom (CROSBI ID 13729)

Urednička knjiga | priručnik

Održivo gospodarenje otpadom / Gudelj, Ivana ; Krajačić, Željko (ur.) Zagreb: Zagrebačko učilište, 2015

Podaci o odgovornosti

Gudelj, Ivana ; Krajačić, Željko

hrvatski

Održivo gospodarenje otpadom

Nacionalni plan razvoja gospodarenja otpadom treba biti usmjeren prema cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom imajući u vidu različite mogućnosti, a s ciljem uspostave ekološko- ekonomski održivog gospodarenja otpadom - uz naplatu prema stvarno proizvedenim količinama otpada. U središtu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom nalazi se skupljanje i izdvajanje otpada, jer isti ima vrlo veliki utjecaj na moguće načine obrade npr. kompostiranje i recikliranje. Reciklaža materijala svodi se na izdvajanje korisnih tvari iz tijeka otpada kao npr. papir, staklo, metali, PET, te njihovo slanje na obradu. Ostatni otpad se obrađuje i zbrinjava na način koji ne predstavlja ugrozu za buduće naraštaje odnosno ekosustav.

otpad; održivost; ekološka prihvatljivost

Knjiga je djelo grupe autora, a tematski je koncipirana sukladno Programu izobrazbe o gospodarenju otpadom propisanom od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

engleski

Sustainable Waste Management

nije evidentirano

waste; sustainability; eco-friendliness

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Zagrebačko učilište

2015.

310

1000/1;

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe





Temeljne tehničke znanosti