Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 807598

Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora


Frece, Jadranka; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, Jurica
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
Hrvatski patentni glasnik 13 (2017)


Naslov
Formulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
(Formulation, production process and use of bitter orange marinade with Lactobacillus plantarum O1 for conservation of fish and seafood)

Autori
Frece, Jadranka ; Gavrilović, Ana ; Markov, Ksenija ; Jug-Dujaković, Jurica

Broj patenta
HRP20151411 (A2)

Godina
2017

Datum patenta
30.6.2017.

Nositelj prava
Ana Gavrilović, , Hrvatska

Sažetak
Predmetni izum odnosi se na prirodno konzerviranje ribe i sličnih plodova mora, bez upotrebe konzervanasa iz kategorije dodataka hrani, pomoću marinade od gorke naranče (Citrus xaurantium L.)na bazi specifične kulture bakterija mliječne kiseline Lactobacillus plantarum O1, te na postupak njezina dobivanja i upotrebu.

Izvorni jezik
Hrvatski