Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 806629

RETROSPEKTIVA ZNANOSTI O TURIZMU U POREČU 1989. – 2015. - 25 GODINA ZAVODA ZA TURIZAM -


Težak Damijanić, Ana; Ružić, Pavlo
RETROSPEKTIVA ZNANOSTI O TURIZMU U POREČU 1989. – 2015. - 25 GODINA ZAVODA ZA TURIZAM -, Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam, 2015 (monografija)


Naslov
RETROSPEKTIVA ZNANOSTI O TURIZMU U POREČU 1989. – 2015. - 25 GODINA ZAVODA ZA TURIZAM -
(RETROSPECTIVE OF TOURISM SCIENCE IN POREČ 1989. – 2015. - 25 YEARS OF DEPARTMENT OF TOURISM -)

Autori
Težak Damijanić, Ana ; Ružić, Pavlo

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Institut za poljoprivredu i turizam

Grad
Poreč

Godina
2015

Stranica
126

ISBN
978-953-7296-13-1

Ključne riječi
Znanstvena istraživanja; turizam; retrospektiva; Zavod za turizam; Poreč
(Scientific research; tourism; retrospective; Department of Tourism; Poreč)

Sažetak
Temeljna svrha osnivanja Zavoda za turizam (1989. – 2015.) pri Institutu za poljoprivredu i turizam je prije svega unaprjeđenje istraživačkih metoda u turizmu te njihovo korištenje u povezivanju poljoprivrede i turizma. U 25 godina rada Zavod se kontinuirano razvijao, a njegovi istraživači prate suvremena postignuća i razvitke u turizmu koji u novije doba uključuju i poljoprivredu u ponudu selektivnih oblika turizma. Slaveći 25 godina postojanja Zavoda za turizam pri Institutu za poljoprivredu i turizam, prigoda je predstaviti retrospektivu znanosti o turizmu u Poreču. U retrospektivi su prikazane različite aktivnosti zaposlenika Zavoda za turizam, kao i spoznaje i rezultati koji proizlaze iz 25- godišnjeg djelovanja znanstvenika na Zavodu za turizam. Od 1989. godine Zavod za turizam je mijenjao organizacijski oblik (sukladno aktivnostima kojima se bavio i organizacijskim procesima Instituta), kao i svoj znanstveni fokus. Gotovo cijelo vrijeme od utemeljenja do danas zadržao je status odvojene organizacijske jedinice s manjim ili većim promjenama unutar organizacijske strukture Instituta. Počeci djelovanja Zavoda za turizam označeni su davanjem prioriteta komercijalnim projektima. U početnom razdoblju Zavod je pretežito orijentiran na projekte pretvorbe i privatizacije društvenih poduzeća. Tim projektima ostvarivana su značajna sredstva iz kojih se financirao ne samo Zavod za turizam nego i Institut. Danas se Zavod za turizam ističe kao moderna znanstvenoistraživačka jedinica čiju prepoznatljivost određuju znanstvenoistraživački projekti koji su pomogli razvoju i vođenju turističke politike, a posebice turizma na ruralnom prostoru i u održivom razvitku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Pavlo Ružić (autor)

Avatar Url Ana Težak Damijanić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Težak Damijanić, Ana; Ružić, Pavlo
RETROSPEKTIVA ZNANOSTI O TURIZMU U POREČU 1989. – 2015. - 25 GODINA ZAVODA ZA TURIZAM -, Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam, 2015 (monografija)
Težak Damijanić, A. & Ružić, P. (2015) RETROSPEKTIVA ZNANOSTI O TURIZMU U POREČU 1989. – 2015. - 25 GODINA ZAVODA ZA TURIZAM -. Poreč, Institut za poljoprivredu i turizam.
@book{book, year = {2015}, pages = {126}, keywords = {Scientific research, tourism, retrospective, Department of Tourism, Pore\v{c}}, isbn = {978-953-7296-13-1}, title = {RETROSPECTIVE OF TOURISM SCIENCE IN PORE\v{C} 1989. – 2015. - 25 YEARS OF DEPARTMENT OF TOURISM -}, keyword = {Scientific research, tourism, retrospective, Department of Tourism, Pore\v{c}}, publisher = {Institut za poljoprivredu i turizam}, publisherplace = {Pore\v{c}} }