Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti izbora ambalaže za vino na tržištu (CROSBI ID 402252)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Majcen, Ivanka Mogućnosti izbora ambalaže za vino na tržištu / Banović, Mara (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Majcen, Ivanka

Banović, Mara

hrvatski

Mogućnosti izbora ambalaže za vino na tržištu

Sažetak: Cilj ovog rada je istražiti mogućnosti izbora i prikladnost ambalaže za ponudu vina na tržištu. Za vino određene kakvoće potrebno je odabrati odgovarajući izgled pratećih proizvoda koji omogućuju da vino dođe do potrošača. Priprema vina za tržište između ostalog podrazumijeva i izbor prikladne ambalaže, etikete i veličine pakiranja. Ona svojom izvedbom i kemijskim sastavom ne smije dovoditi do negativnih promjena koje bi narušile kvalitetu i zdravstvenu ispravnost vina. Istraživanje je pokazalo kako staklo ima veliku prednost pred ostalim ambalažnim materijalima. Njegova visoka kvaliteta, apsolutno neutralna svojstva materijala te njegova neškodljivost za okoliš, čine ga nezamjenjivim u pakiranju prehrambenih proizvoda pa tako i vina.

ambalaža; bag in box; PET; staklena ambalaža; tetra pak; vino

završni rad, ptreddiplomski studij

engleski

Featurea packaging for wine market

nije evidentirano

bag-in-box; glass packaging; PET packaging; tetra pak; wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

02.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija