Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije (CROSBI ID 778105)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Gojko Berlengi, Milovan Kević, Jure Margeta, Ivica Trumbić, Ivica Vilibić Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije // UNEP-MAP/PAP. 2016.

Podaci o odgovornosti

Gojko Berlengi, Milovan Kević, Jure Margeta, Ivica Trumbić, Ivica Vilibić

hrvatski

Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije

Ovaj dokument pripremljen je u okviru projekta "Integracija klimatske varijabilnosti i promjena u nacionalne strategije za primjenu Protokola o integralnom upravljanju obalnim područjem na Mediteranu", kojega financira Svjetski fond za okoliš (GEF), provodi Program Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP) i Svjetska banka, te institucije partneri. Među institucijama partnerima je i Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) iz Splita, nositelj ove aktivnosti, uz suradnju Ministarstva zaštite okoliša i prirode (MZOIP), Šibensko-kninske županije, te Centra za regionalne aktivnosti Plavog Plana (PB/RAC). Plan u skladu s Protokolom analizira postoječe stanjue, probleme i održivost obalne zone. Analizira se utjecaj klimatskih promjena na održivost obalne zone uključujući ekonomske, ekološke i socijale aspekte. Naglasak je na prostornim aspektima, vodama i moru kao ključnim razvojnim resursima obalne zone. Temeljem utvrđenih stanja, problema i sadašnjih i budućih pritisaka definirana je vizija razvoja zone, ciljevi te su predložene kratkoročne i dugoročne mjere prilagodbe i razvoja. Na kraju je dat akcijski plan.

obalna zona; integralni plan; klimatske promjene; Šibensko-kninska županija

nije evidentirano

engleski

Integrated coastal zone management plan of Šibenik-Knin County

nije evidentirano

coastal zone; integrated plan; climate change; Šibenik-Knin County

nije evidentirano

Podaci o izdanju

UNEP-MAP/PAP

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam