Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Uzgoj suptropskog povrća u Hrvatskoj (CROSBI ID 402001)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jemić, Lucija Uzgoj suptropskog povrća u Hrvatskoj / Borošić, Josip (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, 2014

Podaci o odgovornosti

Jemić, Lucija

Borošić, Josip

hrvatski

Uzgoj suptropskog povrća u Hrvatskoj

Povoljni agroekološki uvjeti u Hrvatskoj, osim u planinskim područjima s nadmorskom visinom iznad 1000 m, omogućavaju proizvodnju raznovrsnog kvalitetnog kontinentalnog i mediteranskog povrća. Promjenom klime, odnosno, nadolazećim globalnim zatopljenjem, uskoro će se povrćarske kulture moći uzgajati i na većim nadmorskim visinama što daje mogućnost proširivanja flore u Hrvatskoj. U ovom radu obrađeno je 6 biljnih vrsta povrća iz porodica: Convolvulaceae, Cucurbitaceae, Fabaceae i Solanaceae. To su: batat, kivano, meksički krastavac, grah metraš, pepino, peruanski mjehurac. Sve ove kulture imaju značajnu nutritivnu vrijednost. Osim batata, sve se navedene kulture uzgajaju zbog jestivih plodova: boba (pepino, peruanski mjehurac), peponij (kivano, meksički krastavac) i mahune (grah metraš). Spadaju u termofilne kulture.

batat; kivano; meksički krastavac; grah metraš; pepino; peruanski mjehurac

nije evidentirano

engleski

Growing of subtropical vegetables in Croatia

nije evidentirano

sweet potato; hornet cucumber; chayote; yard long bean; pepino; cape goosberry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

11.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)