Uzgoj suptropskog povrća u Hrvatskoj (CROSBI ID 402001)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jemić, Lucija
Borošić, Josip
hrvatski
Uzgoj suptropskog povrća u Hrvatskoj
Povoljni agroekološki uvjeti u Hrvatskoj, osim u planinskim područjima s nadmorskom visinom iznad 1000 m, omogućavaju proizvodnju raznovrsnog kvalitetnog kontinentalnog i mediteranskog povrća. Promjenom klime, odnosno, nadolazećim globalnim zatopljenjem, uskoro će se povrćarske kulture moći uzgajati i na većim nadmorskim visinama što daje mogućnost proširivanja flore u Hrvatskoj. U ovom radu obrađeno je 6 biljnih vrsta povrća iz porodica: Convolvulaceae, Cucurbitaceae, Fabaceae i Solanaceae. To su: batat, kivano, meksički krastavac, grah metraš, pepino, peruanski mjehurac. Sve ove kulture imaju značajnu nutritivnu vrijednost. Osim batata, sve se navedene kulture uzgajaju zbog jestivih plodova: boba (pepino, peruanski mjehurac), peponij (kivano, meksički krastavac) i mahune (grah metraš). Spadaju u termofilne kulture.
batat; kivano; meksički krastavac; grah metraš; pepino; peruanski mjehurac
nije evidentirano
engleski
Growing of subtropical vegetables in Croatia
nije evidentirano
sweet potato; hornet cucumber; chayote; yard long bean; pepino; cape goosberry
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
11.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb