Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Branimir Medić i Pero Puljiz - Dokumentacija (CROSBI ID 778075)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Bjažić Klarin, Tamara Branimir Medić i Pero Puljiz - Dokumentacija // Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija. 2016.

Podaci o odgovornosti

Bjažić Klarin, Tamara

hrvatski

Branimir Medić i Pero Puljiz - Dokumentacija

Branimir Medić i Pero Puljiz, partneri u arhitektonskom birou de Architekten Cie. sa sjedištem u Amsterdamu, predstavili su na izložbi Dokumantacija održanoj u prosincu 2015. i siječnju 2016. u Oris Kući arhitekture u Zagrebu aktualni projekt – poslovnu zgradu imena the First, prvi veliki građevinski poduhvat u najužem središtu Rotterdama od početka gospodarske krize. Arhitektura generirana iz konteksta s ambicijom da se uvijek iznova pronađe autentičan odgovor na postavljene zahtjeve bila je prezentirana na izložbi u svim etapama svoga nastanka – od natječajnog projekta, preko referentne literature do izrade izvedbene dokumentacije i materijala korištenih za gradnju u cijelosti prefabricirane tvornički proizvedene zgrade montirane na gradilištu. Izložba je bila povod da se osim o zgradi the First s Medićem i Puljizom porazgovara o vrlo kompleksnoj regulativi i monitoringu projekata u Nizozemskoj, koji su jamstvo kvalitete i zaštite javnog interesa, ali i o počecima njihovog profesionalnog djelovanja u inozemstvu započetog na prestižnom Berlage Institutu u Amsterdamu 1990-ih godina.

Branimir Medić; Pero Puljiz; de Architekten Cie; the First; Rotterdam; Berlage Institut;

Urednica emisije Ana Marija Ganza Habjan. Emisija je emitirana 28.1.2016.

engleski

Branimir Medić and Pero Puljiz - Documentation

nije evidentirano

Branimir Medić; Pero Puljiz; de Architekten Cie; the First; Rotterdam; Berlage Institute

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti

Poveznice