Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcizaciji voćnjaka - jabuka (Carevo Selo - Barilović) (CROSBI ID 778072)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Ivan, Pavlović Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcizaciji voćnjaka - jabuka (Carevo Selo - Barilović) // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2015.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Jurkić, Vesna ; Ivan, Pavlović

hrvatski

Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcizaciji voćnjaka - jabuka (Carevo Selo - Barilović)

Provedena istraživanja imala su za cilj utvrditi učinkovitost Holcim Agrocal proizvoda Agrocal (Ca+Mg) i Agrocal (Ca) u reguliranju nepovoljne kiselosti tla u voćnjacima, te njihovu učinkovitost na prinos i kvalitetu ploda jabuka sorte Idared. U tu svrhu 2014. godine postavljen je poljski pokus po slučajnom bloknom rasporedu sa 7 varijanti u 3 ponavljanja na lokaciji Carevo selo, općina Barilović. Navedeni voćnjak veličine 2, 0 ha podignut je na pseudoglejnom tipu tla. Holcim Agrocal proizvodi primijenjeni u pokusu imali su pozitivan učinak na povećanje pH vrijednosti i neutralizaciju štetne kiselosti tla u voćnjaku. Djelotvornost Holcim Agrocal proizvoda ne ovisi samo o granulaciji primijenjenog materijala (veličina aktivne površine) nego ovisi i o tipu tla kao i klimatskim prilikama u godini primjene materijala.

kisela tla; kalcizacija; voćnjak; jabuka

nije evidentirano

engleski

Application of Holcim Agrocal products in calcification of orchards - apple (Carevo Selo - Barilović)

nije evidentirano

acid soils; calcification; orchard; apple

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)