Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcifikaciji kiselih vinogradarskih tala (Agrolaguna d.d. - Poreč) (CROSBI ID 778070)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović, Ivan ; Jurkić, Vesna Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcifikaciji kiselih vinogradarskih tala (Agrolaguna d.d. - Poreč) // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2014.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović, Ivan ; Jurkić, Vesna

hrvatski

Primjena Holcim Agrocal proizvoda u kalcifikaciji kiselih vinogradarskih tala (Agrolaguna d.d. - Poreč)

Provedena istraživanja imala su za cilj utvrditi učinkovitost Holcim Agrocal proizvoda Agrocal (Ca+Mg) i Agrocal (Ca) u reguliranju nepovoljne kiselosti tla u vinogradima tvrtke Agrolaguna d.d. te njihovu učinkovitost na prinos i kvalitetu grožđa i mošta sorte Malvazija istarska. U tu svrhu postavljen je poljski pokus po slučajnom bloknom rasporedu sa 7 varijanti u 3 ponavljanja. Dobiveni rezultati mogu se koristiti kao podloga za primjenu Holcim Agrocal agregata u neutralizaciji štetne kiselosti tla ne samo u vinogradima tvrtke Agrolaguna d.d. nego i u svim vinogradima koja imaju probleme s niskom pH reakcijom tla.

kalcifikacija; kisela tla; vinogradi

nije evidentirano

engleski

Application of Holcim Agrocal products in calcification of acid vineyard soils (Agrolaguna d.d. - Poreč)

nije evidentirano

calcification; acid soils; vineyards

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)