Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav lišća i ploda višnje Maraske (Vlačine – Zadar), III dio (CROSBI ID 778068)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović Ivan Kemijski sastav lišća i ploda višnje Maraske (Vlačine – Zadar), III dio // Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA. 2014.

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja ; Pavlović Ivan

hrvatski

Kemijski sastav lišća i ploda višnje Maraske (Vlačine – Zadar), III dio

Revitalizacija višnje Maraske jedan je od strateških ciljeva suvremene voćarske proizvodnje na području Dalmacije, poglavito na području Ravnih Kotara. Osim u konditorskoj, prehrambenoj i likerskoj industriji njen značaj sve više je prisutan i u farmaceutskoj industriji. Sve dosadašnje aktivnosti koje se provode na plantaži Vlačine podređene su samo jednom cilju, a to je optimalizacija proizvodnje uz podizanje razine kvalitete. Za određivanje mineralnog sastava lišća uzeto je 20 prosječnih uzoraka u svakom uzorkovanju. Prosječni uzorci lišća pripremljeni su od 200 potpuno razvijenih listova uzetih s 20 stabala, na jednogodišnjim izbojima dužine 40-60 cm. Za određivanje kemijskog sastava ploda uzeto je 20 prosječnih uzoraka sa istih onih stabala sa kojih su uzeti uzorci lišća za folijarnu analizu. Provedena istraživanja imala su za cilj utvrditi nutritivnu vrijednost višnje Maraske u odnosu na druge vrste višanja i trešanja te vezu između mineralnog sastava lišća i kemijskog sastava ploda.

višnja Marasca; kemijski sastav lišća; kemijski sastav ploda

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of leaves and fruit of sour cherry Marasca (Vlačine – Zadar), part III

nije evidentirano

sour cherry Marasca; chemical composition of the leaves; chemical composition of the fruit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, ZAVOD ZA ISHRANU BILJA

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)