TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO (CROSBI ID 401873)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Krtalić, Filip
Stanzer, Damir
hrvatski
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.
viski; aroma; okus; miris; analiza
nije evidentirano
engleski
FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN
nije evidentirano
whiskey; aroma; flavour; scent; analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23
01.07.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb