Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 803310

TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO


Krtalić, Filip
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Naslov
TVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO
(FLAVOR SUBSTANCES IN WHISKEY AND THEIR ORIGIN)

Autori
Krtalić, Filip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Srpanj

Godina
2015

Stranica
23

Mentor
Stanzer, Damir

Ključne riječi
Viski; aroma; okus; miris; analiza
(Whiskey; aroma; flavour; scent; analysis)

Sažetak
Viski je visoko kvalitetan i cijenjen proizvod u kojem uživaju ljudi širom svijeta. U današnje doba kada je moguće krivotvorenje raznih aroma i okusa važno je analizirati i odrediti tvari arome koje potječu od svakog od sastojaka i koraka proizvodnje. U ovom radu obraditi ćemo porijeklo tvari arome u viskiju i opisati njihov značaj za konačni proizvod. Koristiti ćemo znanstvenu članke koji se bavi analizom tvari arome u viskiju, knjige o metodama proizvodnje te znanstvene studije o okusu i aromama u viskiju kako bismo prikazali kompleksnost viskija i njegovog mirisa i okusa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb