Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Negacija u engleskome i hrvatskome jeziku (Irena Zovko Dinković: Negacija u jeziku: Kontrastivna analiza negacije u engleskome i hrvatskome jeziku, Hrvatska sveučilišna naklada: Zagreb 2013.) (CROSBI ID 778065)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Nazalević Čučević, Iva Negacija u engleskome i hrvatskome jeziku (Irena Zovko Dinković: Negacija u jeziku: Kontrastivna analiza negacije u engleskome i hrvatskome jeziku, Hrvatska sveučilišna naklada: Zagreb 2013.) // Croaticum : 2. savjetovanje za lektore hrvatskoga kao inoga jezika : zbornik radova (ur. M. Čilaš Mikulić i A. Juričić). 2014.

Podaci o odgovornosti

Nazalević Čučević, Iva

hrvatski

Negacija u engleskome i hrvatskome jeziku (Irena Zovko Dinković: Negacija u jeziku: Kontrastivna analiza negacije u engleskome i hrvatskome jeziku, Hrvatska sveučilišna naklada: Zagreb 2013.)

Riječ je o prikazu monografije "Negacija u jeziku: Kontrastivna analiza negacije u engleskome i hrvatskome jeziku", koja predstavlja prvu sustavnu i sveobuhvatnu analizu negacije u hrvatskome jezikoslovlju. Usporedba negacije u hrvatskome i engleskome jeziku obuhvaća opis položaja i uporabe negacije, sredstava njezina izražavanja, doseg negacije, odnos negativne riječi s finitnim glagolom te odnos negacije i pragmatike. Dajući iscrpan opis negacije u hrvatskome jeziku, knjiga Irene Zovko Dinković predstavlja i prvu sustavnu i cjelovitu analizu negacije u hrvatskome jeziku. Opis rečenične negacije u hrvatskome i engleskome jeziku, te u nešto manjoj mjeri negacije na leksičkoj i sastavničkoj razini, autorica temelji prvenstveno na funkcionalnim pristupima koji naglašavaju komunikacijski vid jezika, a sintaksu proučavaju kroz međudjelovanje sa semantikom i pragmatikom. U ovome se prikazu najviše pažnje posvećuje autoričinoj analizi negacije u hrvatskome jeziku.

prikaz, monografija, negacija, sintaksa, engleski, hrvatski

nije evidentirano

engleski

Negation in English and Croatian Language (Irena Zovko Dinković: Negation in Language: Contrastive analysis of negation in English and Croatian)

nije evidentirano

review, monograph, negation, syntax, english, croatian

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Croaticum : 2. savjetovanje za lektore hrvatskoga kao inoga jezika : zbornik radova (ur. M. Čilaš Mikulić i A. Juričić)

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija