Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 802999

Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti


Gregurović, Snježana; Župarić-Iljić, Drago; Kuti, Simona; Klempić-Bogadi, Sanja; Podgorelec, Sonja; Mlinarić, Dubravka; Gregurović, Margareta
Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti, 2016. (ekspertiza).


Naslov
Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti
(Integration of Migrants in the European Union with Reference to Croatia: Position Paper of the Institute for Migration and Ethnic Studies)

Autori
Gregurović, Snježana ; Župarić-Iljić, Drago ; Kuti, Simona ; Klempić-Bogadi, Sanja ; Podgorelec, Sonja ; Mlinarić, Dubravka ; Gregurović, Margareta

Izvornik
Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ekspertiza

Godina
2016

Ključne riječi
Integracija migranata; (i)migranti; integracijske politike; Europska unija; Republika Hrvatska
(Migrant integration; (im)migrants; integration policies; European Union; Republic of Croatia)

Sažetak
Donošenjem strateških polazišta, skupina istraživačica i istraživača s Instituta za migracije i narodnsoti želi dati prilog stručnoj i javnoj raspravi o temi integracije migranata u Europskoj uniji i Hrvatskoj. Zbog jačanja migracijskih, naročito izbjegličkih tokova tijekom 2015., pitanje integracije nameće se ključnim u svim europskim zemljama te odnedavno postaje sastavni dio javnih politika i strateških dokumenata Europske unije. Svrha strateških polazišta je definiranje i problematiziranje pitanja integracije migranata i integracijskih politika u Europskoj uniji s posebnim osvrtom na Hrvatsku uz predlaganje preporuka za daljnji razvoj integracijskih politika i mjera u Republici Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Sociologija

Napomena
Dokument »Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti« priredila je Snježana Gregurović u suradnji s Dragom Župarić- Iljićem, Simonom Kuti, Sanjom Klempić Bogadi, Sonjom Podgorelec, Dubravkom Mlinarić i Margaretom Gregurović. Prenošenje, kopiranje ili distribucija informacija sadržanih u ovom dokumentu dopušteni su uz pravilno navođenje reference kao: Institut za migracije i narodnosti (2016), »Integracija migranata u Europskoj uniji s osvrtom na Hrvatsku: Strateška polazišta Instituta za migracije i narodnosti«, Zagreb: Institut za migracije i narodnosti, preuzeto s: http://imin.hr/strateska- polazista (datum preuzimanja).