Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 802505

Regionalni razvoj i fondovi Europske unije: Prilike i izazovi


Devčić, Anton; Šostar, Marko.
Regionalni razvoj i fondovi Europske unije: Prilike i izazovi
Požega: Veleučilište u Požegi, 2015


Naslov
Regionalni razvoj i fondovi Europske unije: Prilike i izazovi
(Regional development and European union funds: Opportunities and challenges)

Autori
Devčić, Anton ; Šostar, Marko.

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Veleučilište u Požegi

Grad
Požega

Godina
2015

Stranica
237.

ISBN
978-953-7744-26-7

Ključne riječi
Regionalni razvoj ; Fondovi EU ; rast ; razvoj
(Regional development ; EU Funds ; growth ; development)

Sažetak
Iz recenzija… Rukopis popunjava „praznine“ u domaćoj znanstvenoj i stručnoj literaturi u vezi upravljanja apsorpcijskim kapacitetima u području privlačenja i implementacije fondova Europske unije. Ovo djelo je stoga namijenjeno svima koje interesira regionalni razvoj i mjesto fondova EU u njemu, posebice svim javnim tijelima i donositeljima ekonomske politike, znanstvenicima i nastavnicima ovoga područja. Naročito se namjena djela očituje prema studentima svih razina studija (od preddiplomskoga do doktorskoga) ekonomske, pravne, pa i politološke struke. Konačno, radi se o zanimljivom štivu za svakoga građanina – poreznog obveznika, koji je sklon kritički promišljati o opravdanosti određenih mjera politike privlačenja sredstava fondova EU. Također je važno naglasiti da istaknuti rezultati istraživanja renomiranih autora mogu poslužiti različitim krugovima relevantnih dionika (osobito na lokalnoj i regionalnoj razini) kao podloga za promjene u hrvatskom sustavu apsorpcije EU sredstava, što autori i sugeriraju svojim konstatacijama i prijedlozima. (dr. sc. Kristina Svržnjak, profesorica visoke škole) Radi se o djelu koje se podjednako tiče 3 područja: -fundamenata ekonomske znanosti i struke u smislu regionalnog i sveopćeg ekonomskog razvoja, - područja upravljanja apsorpcijskim kapacitetima -privlačenjem i ulogom sredstava fondova EU. Rukopis je u tom smislu, sa svojom interdisciplinarnošću, ali i originalnošću svakako nadopuna oskudnoj literaturi iz ovom područja. Zaključci i spoznaje koje su autori ovdje istakli, temelje se na njihovu stručnom znanju koje je visoke razine, kao i na njihovom bogatom radnom iskustvu. Samim time on predstavlja intrigantan doprinos sadržaju ovih kolegija, proširujući dosadašnji krug literature i definitivno proširujući dosadašnje okvire i načine razmišljanja o ovoj tematici. Djelo je prikladno za upotrebu u svakodnevnom radu, naravno budući da je predviđeno za nekoliko kolegija, neki segmenti su važniji ili manje važni za pojedine kolegije. (prof. dr. sc. Ivana Barković Bojanić)

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Visoko gospodarsko učilište, Križevci,
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Anton Devčić (autor)

Avatar Url Marko Šostar (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Devčić, Anton; Šostar, Marko.
Regionalni razvoj i fondovi Europske unije: Prilike i izazovi
Požega: Veleučilište u Požegi, 2015
Devčić, A. & Šostar, M. (2015) Regionalni razvoj i fondovi Europske unije: Prilike i izazovi. Požega. Veleučilište u Požegi.
@unknown{unknown, year = {2015}, pages = {237.}, keywords = {Regional development, EU Funds, growth, development}, isbn = {978-953-7744-26-7}, title = {Regional development and European union funds: Opportunities and challenges}, keyword = {Regional development, EU Funds, growth, development}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi}, publisherplace = {Po\v{z}ega} }