Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kako članice EU uređuju problematiku računovodstva okoliša? (CROSBI ID 778023)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Janković, Sandra ; Krivačić, Dubravka Kako članice EU uređuju problematiku računovodstva okoliša? // Računovodstvo i financije br. 08. 2012.

Podaci o odgovornosti

Janković, Sandra ; Krivačić, Dubravka

hrvatski

Kako članice EU uređuju problematiku računovodstva okoliša?

U zemljama članicama EU-a bilježe se mnogobrojne inicijative za poticanje društveno odgovornog poslovanja korporacija, ali i za uvođenje izvještavanja o društveno odgovornom poslovanju. Društveno odgovorno računovodstvodanas se u literaturi često poistovjećuje s računovodstvom održivog razvoja, a također i s praćenjem i izvještavanjem o održivosti poslovnih aktivnosti korporacije te objedinjuje odgovornost u tri dimenzije: društvenu, ekološku i financijsku. Dugoročni učinci ovakvog izvještavanja trebali bi se očitovati u smanjenju onečišćenja i otpada, većim potporama obrazovnim i socijalnim programima, ali i u ostvarenju adekvatnog povrata na uložene resurse.

računovodstvo okoliša ; članice EU ; regulativa

nije evidentirano

engleski

How member states of the EU regulate the issues of environmental accounting?

nije evidentirano

environmental accounting ; EU member states ; regulations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Računovodstvo i financije br. 08

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija