Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja sjemena i certificirane količine povrća u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 632734)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Jukić, Goran Proizvodnja sjemena i certificirane količine povrća u Republici Hrvatskoj // Hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća. Zagreb: Gospodarski list, 2015. str. 11-11

Podaci o odgovornosti

Jukić, Goran

hrvatski

Proizvodnja sjemena i certificirane količine povrća u Republici Hrvatskoj

Svi sjemenski usjevi podliježu službeni nadzor tijekom vegetacije. Službeni nadzor sjemenskih usjeva provodi HCPHS-ZSR. Nadzor se provodi kao stručni nadzor ili nadzor pod stručnom kontrolom, a o provođenju nadzora vodi se zapisnik. Nadzorom sjemenskog usjeva na polju utvrđuje se porjeklo sjemena, čistoća vrste, autentičnost i čistoća sorte, zdravstveno stanje usjeva i kategorija sjemena. Nakon provedenog nadzora u polju i na temelju pozitivnog nalaza HCPHS-ZSR izdaje Uvjerenje o priznavanju sjemenskog usjeva. Od osnutka HCPHS-ZSR u proizvodnji je bilo 22 vrste povrća. U 2015. godini prijavljeno je 79 ha sa 7 vrsta povrća za nadzor sjemenskih usjeva. Od ukupno prijavljenih površina najveći postotak zauzimju krumpir 79, 95 % i grah 15, 18 %. Sve ostale vrste povrća zajedno imaju 4, 87 %. U sezoni 2014/2015 ukupno je certificirano 537.646 kg od čega: blitva 12.220 kg, cikla 80 kg, grah mahunar 3.700 kg, grah zrnaš 700 kg, grašak 6.000 kg, krumpir 514.621 kg, mrkva 240 kg i paprika 85 kg.

proizvodnja sjemena povrća; certificiranje povrća

nije evidentirano

engleski

Seed production and certified quantities of vegetables in Croatia

nije evidentirano

vegetables seed production; certified quantities of vegetables

nije evidentirano

Podaci o prilogu

11-11.

2015.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća

Zagreb: Gospodarski list

Podaci o skupu

1. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća

ostalo

18.11.2015-20.11.2015

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)