Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute (CROSBI ID 632707)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Rako, Ante ; Kalit, Samir ; Tudor Kalit, Milna Hranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 360-363

Podaci o odgovornosti

Rako, Ante ; Kalit, Samir ; Tudor Kalit, Milna

hrvatski

Hranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute

Cilj istraživanja bio je utvrditi hranjivu vrijednost bračke skute te njenu prihvatljivost od strane potrošača izvan otoka Brača. Uzorci su prikupljani u kroz cijelu laktaciju ovaca na području Supetra i Pražnica u vremenskom razdoblju od početka veljače od sredine srpnja 2014 godine. Provedenim istraživanjem je utvrđeno da je 100 g bračke skute u prosjeku sadržavalo 38, 03 g suhe tvari, 24, 93 g mliječne masti, 9, 70 g proteina i 3, 70 g laktoze. Prosječna energetska vrijednost bračke skute iznosila je 1150, 00 kJ. Ukupna ocjena senzorskih svojstava bračke skute iznosila je 18, 25 - 19, 00 bodova što ukazuje na dobru prihvatljivost bračke skute od strane potrošača izvan otoka Brača.

skuta ; hranjiva vrijednost ; senzorska svojstva ; potrošačka prihvatljivost

Rad je dio znanstveno istraživačkog projekta "Tehnologija i kvaliteta bračke skute". Projekt je financiran od strane Splitsko dalmatinske županije, općina Nerežišća, Pučišća i Postira te udruge uzgajivača domaćih životinja "Vidova gora" iz Nerežišća.

engleski

Nutritive value and consumers' acceptance of brački albumin cheese

nije evidentirano

albumin cheese ; nutritive value ; sensory properties ; consumers’ acceptance

nije evidentirano

Podaci o prilogu

360-363.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings

Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-49-8

Podaci o skupu

Hrvatski simpozij agronoma (51 ; 2016) ; Međunarodni simpozij agronoma (11 ; 2016)

predavanje

15.02.2016-18.02.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija