Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uporaba komercijalnih sokovnika u pripremi svježih sokova (CROSBI ID 632653)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan ; Dunđer, Tea Uporaba komercijalnih sokovnika u pripremi svježih sokova // Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 455-459

Podaci o odgovornosti

Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan ; Dunđer, Tea

hrvatski

Uporaba komercijalnih sokovnika u pripremi svježih sokova

Cilj istraživanja bio je utvrditi nutritivna i biološka svojstva selektiranih vrsta voća i povrća u svježem stanju i soka proizvedenog na centrifugalnom sokovniku od istih. Temeljem dobivenih rezultata utvrđeno je postoje li razlike u kemijskom sastavu obzirom na način prerade sirovine u sok. Sok je pripremljen od jabuke, naranče, mrkve i krastavca. Analizirana je suha tvar, ukupna kiselost, pH, topljiva suha tvar, sadržaj C vitamina, β karotena, ukupnih klorofila, ukupnih fenola, flavonoida i neflavonoida i antioksidacijska aktivnost u svježoj sirovini, kao i u soku proizvedenom od istih. Temeljem rezultata može se zaključiti kako prerada sirovina na centrifugalnom sokovniku nije negativno utjecala na nutritivnu i biološku vrijednost pripremljenog soka.

mrkva; jabuka 'Idared'; naranča; krastavac; svježi sok; kemijski sastav; nutritivna i biološka svojstva

nije evidentirano

engleski

The use of commercial juicers in preparation of fresh juices

nije evidentirano

carrot; apple 'Idared'; orange; cucumber; fresh juice; chemical composition; nutritional and biological characteristics

nije evidentirano

Podaci o prilogu

455-459.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 51. hrvatskog i 11. međunarodnog simpozija agronoma

Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-50-4

Podaci o skupu

51. hrvatski i 11.međunarodni simpozij agronoma

poster

15.02.2016-18.02.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)