Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj intenziteta i vremena vršikanja na kiselost grožđa cv. Kujundžuša (Vitis vinifera L.) (CROSBI ID 632537)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Karoglan, Marko ; Osrečak, Mirela ; Mihaljević Žulj, Marin ; Andabaka, Željko ; Grabovac, Nikola Utjecaj intenziteta i vremena vršikanja na kiselost grožđa cv. Kujundžuša (Vitis vinifera L.) // Proceedings. 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 392-395

Podaci o odgovornosti

Karoglan, Marko ; Osrečak, Mirela ; Mihaljević Žulj, Marin ; Andabaka, Željko ; Grabovac, Nikola

hrvatski

Utjecaj intenziteta i vremena vršikanja na kiselost grožđa cv. Kujundžuša (Vitis vinifera L.)

Na sorti Kujundžuša proveden je pokus vršikanja u jednom od tri termina (poslije cvatnje, lag faza – puni razvoj trsa i šara), te jednom od tri odabrana intenziteta (ostavljajući 8, 12 ili 16 listova po mladici). Za usporedbu je uzeta varijanta bez primjene vršikanja. Cilj istraživanja bio je je provjeriti utjecaj intenziteta i vremena vršikanja na na titracijsku kiselost (TK) kao i na sadržaj vinske, jabučne i limunske kiseline u grožđu cv. Kujundžuša.. Vrijeme provođenja zahvata vršikanja značajno je utjecalo na povećanje ukupne kiselosti grožđa Kujundžuše. Kombinacija vršikanja u periodu šare s intenzitetom na 12 odnosno 16 ostavljenih listova izdvojila se po najvišem sadržaju ukupnih kiselina. Valja izdvojiti da je najintenzivnije vršikanje utjecalo i na najniži sadržaj šećera u grožđu, i gotovo u pravilu i na najnižu kiselost.

Kujundžuša; vršikanje; titracijska kiselost; organske kiseline

nije evidentirano

engleski

Influence of timing and severity of shoot topping on acidity of cv. Kujundžuša (Vitis vinifera L.) grapes

nije evidentirano

Kujundžuša; shoot topping; titratable acidity; organic acids

nije evidentirano

Podaci o prilogu

392-395.

2016.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-49-8

Podaci o skupu

51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture

poster

15.02.2016-19.02.2016

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)