Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Tehnička termodinamika (CROSBI ID 746491)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Petric, Nedjeljka ; Vojnović, Ivo ; Martinac, Vanja Tehnička termodinamika. Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2015. 393..

Podaci o odgovornosti

Petric, Nedjeljka ; Vojnović, Ivo ; Martinac, Vanja

hrvatski

Tehnička termodinamika

Ovaj je udžbenik treće, dopunjeno izdanje udžbenika “Tehnička termodinamika”, istih autora. U ovom izdanju ispravljene su uočene tiskarske pogreške iz prethodnih izdanja. Gradivo obuhvaćeno ovim djelom nastavlja se na materijal iz prethodnih izdanja. Tekst je proširen novim numeričkim primjerima sa svrhom da posluže kao ilustracija gradiva iznesenog u udžbeniku i za uvježbavanje rješavanja zadataka te upotrebe numeričkih vrijednosti fizikalnih veličina. Pri rješavanju primjera s realnim radnim tvarima koriste se svojstva navedena u priručniku (V. Martinac, 2009.). Također su u poglavlju 8 i preostala dva procesa (Claude i Kapica) dopunjeni prikladnim T, s dijagramima. S obzirom da je grafički prikaz osnovni način sporazumijevanja među tehničkim strukama naglasak je dan na grafičke postupke pri rješavanju zadataka, tj. na skiciranje rješenja u termodinamičkim dijagramima. Ovo ima svoj osobiti smisao u mogućnosti da se u tri osnovna dijagrama (p, v ; T, s i h, s dijagram) unesu sve veličine koje se pojavljuju u prvom i drugom zakonu termodinamike. Udžbenik je prvenstveno napisan s ciljem da se studentima Kemijsko-tehnološkog fakulteta na preddiplomskom studiju Kemijske tehnologije koji slušaju predmet Termodinamika, a također i studentima stručnog studija Kemijske tehnologije koji slušaju predmet Termodinamika i termotehnika, pomogne u lakšem savladavanju gradiva iz ovog područja. Termodinamička znanja potrebna su ne samo studentima tehničkih fakulteta, već i svima onima koji se susreću s toplinskim problemima kako tijekom studija, tako i kasnije kao završeni diplomirani inženjeri u praksi. Posebice zahvaljujemo recenzentima rukopisa prof. dr. sc. Rajki Budin, prof. dr. sc. Veljku Filipanu i izv. prof. dr. sc. Miroslavu Laboru na korisnim savjetima, sugestijama i pomoći u pripremi trećeg, dopunjenog izdanja ovog udžbenika.

tehnička termodinamika

nije evidentirano

engleski

Technical Thermodynamics

nije evidentirano

technical thermodynamics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu

393

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7803-05-6

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo