Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Valorizacija kvalitete ploda trešnje (CROSBI ID 334812)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ljubičić, Ivica Valorizacija kvalitete ploda trešnje / Duralija, Boris (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Ljubičić, Ivica

Duralija, Boris

hrvatski

Valorizacija kvalitete ploda trešnje

Istraživana je kvaliteta plodova trešnje različitih sorata (Lovranska, Creska i Lambert), iz dva uzgojna područja Primorsko-goranske županije (Lovran, Cres), u 2002. godini. Kvalitetu plodova možemo definirati kao stupanj njihove pogodnosti za određenu namjenu. Kvaliteta plodova trešanja određena je različitim karakteristikama, no kriteriji kvalitete se razlikuju ovisno o namjeni plodova. Kada govorimo o kvaliteti plodova namijenjenih potrošnji u svježem stanju, tada su nam važni vrijeme dozrijevanja, veličina plodova, boja i okus. Dobiveni rezultati ukazuju kako je Lovranska trešnja imala najkvalitetnije plodove, ako se uzme u obzir kemijski sastav ploda. Mjerenje intenziteta obojenosti plodova, pokazalo je kako su najtamnije plodove imali uzorci s najvećom količinom suhe topljive tvari.

Prunus avium; boja; suha topljiva tvar; sorte; Lovran; Cres

nije evidentirano

engleski

The valorization of the cherry fruit quality

nije evidentirano

Prunus avium; colour; soluble solids; cultivars; Lovran; Cres

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

14.11.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano