Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 800053

Čega smo se bojali kada smo bili mali? Retrospektivna analiza strahova iz ranog djetinjstva


Tatalović Vorkapić, Sanja; Knapić, Ivana
Čega smo se bojali kada smo bili mali? Retrospektivna analiza strahova iz ranog djetinjstva // Metodički obzori, 10 (2015), 1; 62-76 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Čega smo se bojali kada smo bili mali? Retrospektivna analiza strahova iz ranog djetinjstva
(WHAT WE HAVE FEARED OF WHEN WE WERE KIDS? – THE SIGNIFICANCE OF FUTURE PRESCHOOL TEACHERS' EARLY EXPERIENCES WITH THEIR WORK WITH CHILDREN)

Autori
Tatalović Vorkapić, Sanja ; Knapić, Ivana

Izvornik
Metodički obzori (1846-1484) 10 (2015), 1; 62-76

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Budući odgajatelji; predškolska dob; strahovi
(Future preschool teachers; preschool age; fears)

Sažetak
Premda strahovi predstavljaju sastavni dio života, mogu biti i vrlo često jesu jednim od uzroka kada normalan razvoj krene krivim putem. Cilj ovog rada bio je proučiti strahove o kojima su studenti (prve, druge i treće godine) preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (N=86) pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci, restrospektivno izvijestili da su ih doživjeli u djetinjstvu. Podaci su prikupljeni anketom od 37 čestica koje prikazuju najčešće strahove djece predškolske dobi. Studenti su izvijestili o prosječno 12 strahova iz predškolske dobi, a najintenzivnijima su se pokazali upravo oni strahovi karakteristični za predškolsku dob. U raspravi je naglasak stavljen na važnost zdravog socio-emocionalnog razvoja tijekom predškolske dobi, posebice kada je riječ o budućim odgajateljima.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Autor s matičnim brojem:
Sanja Tatalović Vorkapić, (269694)