Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 799917

Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima


Ivanković, Ante; Konjačić, Miljenko
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima // Zbornik radova XI Savjetovanja uzgajivača goveda u RH / Bulić, Vesna (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija, 2016. str. 59-68 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Tehnologije tova goveda u različitim gospodarskim i agrookolišnim uvjetima
(The technology of beef production in different economic and agro environmental conditions)

Autori
Ivanković, Ante ; Konjačić, Miljenko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova XI Savjetovanja uzgajivača goveda u RH / Bulić, Vesna - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija, 2016, 59-68

Skup
XI Savjetovanje uzgajivača goveda u RH

Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 28-29.01.2016

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Govedarstvo; proizvodnja mesa; tehnologije; okruženje; optimizacija
(Cattle breeding; beef production; technology; environment; optimization)

Sažetak
Tehnologije tova goveda u Hrvatskoj temelje se na tradicijskim iskustvima oplemenjenim novim saznanjima, prilagođenim agrookolišnim i gospodarskim uvjetima, dostupnim pasminama i drugim faktorima. Nastojanje održavanja konkurentnosti proizvodnje i kvalitete mesa stalno se nameće pitanje o mogućim načinima unapređenja tehnologija proizvodnje i genotipova u zadanom okruženju, prilagodbe liberalizaciji EU i globalnog tržišta, novim marketinškim pristupima te osmišljavanju novih specifičnih serija proizvodnje. Stoga je u ovom radu učinjen osvrt aktualne tehnologije proizvodnje goveđeg mesa te moguće mjere unapređenja konkurentnosti iste.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb