Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Značajke novih tržišnih oblika čvrstih biogoriva iz šumarstva, drvne industrije i poljoprivrede (CROSBI ID 777774)

Druge vrste radova | ostalo

Zečić, Željko ; Vusić, Dinko Značajke novih tržišnih oblika čvrstih biogoriva iz šumarstva, drvne industrije i poljoprivrede // Značajke novih tržišnih oblika čvrstih biogoriva iz šumarstva, drvne industrije i poljoprivrede. 2014.

Podaci o odgovornosti

Zečić, Željko ; Vusić, Dinko

hrvatski

Značajke novih tržišnih oblika čvrstih biogoriva iz šumarstva, drvne industrije i poljoprivrede

Povećana potražnja za biomasom za energiju, predstavlja novi izazov u šumarstvu, poljoprivredi i drvnoj industriji te potrebu uvođenja novih tehnologija pridobivanja energijskog drveta i većeg korištenja raspoloživih resursa. Novi šumski proizvodi, kao što je drvna sječka i kratko cijepano drvo, snopovi, biobale i dr. predstavljaju veću dodanu vrijednost u odnosu na dosadašnje oblike ogrjevnog drveta. Korištenjem ukupnog potencijala smanjuju se troškovi uspostave šumskoga reda i omogućuje obnova sastojina nakon sječe na cijeloj površini. U drvnoj se industriji ostatak nakon primarne prerade uspješno koristi kao energent za vlastite potrebe, a u poljoprivredi se nakon prikupljanja plodova stabljike i ostali dijelovi pretvaraju u biobale ili druge oblike. Očuvanje i unapređenje ekoloških uvjeta jedan je od ključnih čimbenika za potrajno pridobivanje čvrstih biogoriva.

biomasa; čvrsta biogoriva; norme

nije evidentirano

engleski

Characteristics of new market types of solid biofuels in foorestry, agriculture and wood processing industry

nije evidentirano

biomass; solid biofuels; norms

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Značajke novih tržišnih oblika čvrstih biogoriva iz šumarstva, drvne industrije i poljoprivrede

2014.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Šumarstvo