Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Final Report for the Project: "Renewable energy source for eco-hotel and eco-tourism destination" (CROSBI ID 777768)

Druge vrste radova | izvještaj

Blažević, Branko ; Peršić, Milena Final Report for the Project: "Renewable energy source for eco-hotel and eco-tourism destination" // Obnovljivi izvori energije za eko-hotel i eko-turističku destinaciju. 2012.

Podaci o odgovornosti

Blažević, Branko ; Peršić, Milena

engleski

Final Report for the Project: "Renewable energy source for eco-hotel and eco-tourism destination"

Istraživanja na projektu broj 116-2012298-2574 «Obnovljivi izvori energije za eko-hotel i eko- turističku destinaciju» (glavni istraživač Branko Blažević) provodi se od akademske 2007/2008. godine, a slijedom temeljne hipoteze, da je prihvaćanje koncepcije održivog razvoja i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE), pretpostavka ustrojavanja tržišno prihvatljive ukupne turističke ponude temeljene na eko-filozofiji koju treba slijediti u definiranju eko-hotela i eko- turističke destinacije. Nastavno na rezultate prethodnih istraživanja, koja su provedena u okviru projekata «Glavni plan razvoja turizma Primorsko goranske županije» i «Turistička regionalizacija u globalnim procesima», publicirana je knjiga «Turistička regionalizacija u globalnim procesima» (red. Branko Blažević i Milena Peršić) sa međunarodnom recenzijom (ISBN-978-953-6198-71- 9), a u kojoj je sudjelovala većina istraživača angažiranih i na ovom projektu. Vrijednost je ove knjige jer problematizira mogućnost implementacije «zelenih strategija» na razini hotela i turističke destinacije u Republici Hrvatskoj, gdje se uklapaju i OIE.

Renewable energy; eco-hotel; eco-tourism destination

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Obnovljivi izvori energije za eko-hotel i eko-turističku destinaciju

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija