Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 797131

Mogući aspekti promišljanja odnosa filozofije i hrvatskog jezika. Znanstveni skup "Filozofija i hrvatski jezik", Institut za filozofiju, Zagreb, 10. svibnja 2013.


Skuhala Karasman, Ivana
Mogući aspekti promišljanja odnosa filozofije i hrvatskog jezika. Znanstveni skup "Filozofija i hrvatski jezik", Institut za filozofiju, Zagreb, 10. svibnja 2013. // Prilozi za istraživanje hrvatske filozofske baštine, 39 (2013), 421-423 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)


Naslov
Mogući aspekti promišljanja odnosa filozofije i hrvatskog jezika. Znanstveni skup "Filozofija i hrvatski jezik", Institut za filozofiju, Zagreb, 10. svibnja 2013.
(Some Aspects of the Relationship Between Philosophy and Croatian Language. The Conference “Philosophy and Croatian Language”, Institute of Philosophy, Zagreb, 10th May 2013.)

Autori
Skuhala Karasman, Ivana

Izvornik
Prilozi za istraživanje hrvatske filozofske baštine (0350-2791) 39 (2013); 421-423

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prikaz, stručni

Ključne riječi
Filozofija; hrvatski jezik
(Philosophy; croatian language)

Sažetak
Na Institutu za filozofiju je 10. svibnja 2013. održan jednodnevni znanstveni skup Filozofija i hrvatski jezik koji je ukazao na neke moguće aspekte promišljanja veza filozofije i jezika, odnosno na moguće smjerove u promišljanu odnosa konkretnog, hrvatskog jezika i filozofijskog mišljenja. Također je ukazano na problematiku upotrebe hrvatskog jezika kroz povijest u procesima formiranja standardnog nazivlja, ali i na recentna pitanja potrebe i opravdanosti upotrebe nacionalnog jezika u stvaranju novih filozofskih radova. Ovim znanstvenim skupom je osvijetljen jedan aspekt problema u usklađivanju univerzalne filozofske misli i konkretnog živog jezika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
FilozofijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Institut za filozofiju, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Ivana Skuhala Karasman, (269736)