Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla (CROSBI ID 400615)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pešerović, Ariela Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla / Kanižai Šarić, Gabriella (mentor); Osijek, . 2015

Podaci o odgovornosti

Pešerović, Ariela

Kanižai Šarić, Gabriella

hrvatski

Prisutnost i značaj bakterije Listeria monocytogenes u namirnicama biljnog i životinjskog podrijetla

L. monocytogenes je izolirana iz različitih proizvoda biljnog ili životinjskog podrijetla. Trudnice, osobe starije dobi te osobe s oslabljenim imunitetom predstavljaju rizične skupine koje mogu biti inficirane listeriozom. Simptomi bolesti se očituju od probavnih problema do infekcije središnjeg živčanog sustava koji mogu završiti i letalnim ishodom. U prevenciji i zaštiti vrlo je važno provođenje kontrole kvalitete i zdravstvene ispravnosti u proizvodnji i preradi namirnica.

Listeria monocytogenes ; biljni proizvodi ; životinjski proizvodi ; infekcija ; listerioza

nije evidentirano

engleski

The presence and significance of Listeria monocytogenes in foods of plant and animal origin

nije evidentirano

Listeria monocytogenes ; vegetable products ; animal products ; infection ; listeriosis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

29.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Biologija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija