Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trovanja hranom uzrokovana bakterijama (CROSBI ID 400605)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šustek, Suzana Trovanja hranom uzrokovana bakterijama / Kanižai Šarić, Gabriella (mentor); Osijek, . 2012

Podaci o odgovornosti

Šustek, Suzana

Kanižai Šarić, Gabriella

hrvatski

Trovanja hranom uzrokovana bakterijama

Trovanje hranom uzrokovano bakerijam može biti jako opasno za čovjekov život, pa čak i smrtan. Najčešći uzročnici trovanja hranom obuhvaćaju rodove Salmonella, Escherichia, Campylobacter i Shigella. Simptomi bolesti obuhvaćaju gastrointestinalne probleme, a da bi se oni izbjegli neophodno je provoditi postupke prevencije.

trovanja hranom ; patogene bakterije ; prevencija

nije evidentirano

engleski

Food poisoning bacteria

nije evidentirano

food poisoning ; pathogenic bacteria ; prevention

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

11.10.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Biologija, Poljoprivreda (agronomija), Temeljne medicinske znanosti