izvor podataka: crosbi
!
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama (CROSBI ID 400605)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Šustek, Suzana
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama / Kanižai Šarić, Gabriella (mentor);
Osijek, . 2012
Podaci o odgovornosti
Šustek, Suzana
Kanižai Šarić, Gabriella
hrvatski
Trovanja hranom uzrokovana bakterijama
Trovanje hranom uzrokovano bakerijam može biti jako opasno za čovjekov život, pa čak i smrtan. Najčešći uzročnici trovanja hranom obuhvaćaju rodove Salmonella, Escherichia, Campylobacter i Shigella. Simptomi bolesti obuhvaćaju gastrointestinalne probleme, a da bi se oni izbjegli neophodno je provoditi postupke prevencije.
trovanja hranom ; patogene bakterije ; prevencija
nije evidentirano
engleski
Food poisoning bacteria
nije evidentirano
food poisoning ; pathogenic bacteria ; prevention
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
11.10.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Osijek
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove