Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija (CROSBI ID 400597)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ristić, Vlado
Milaković, Zlata
hrvatski
Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija
Kvasci su vodeća biološka struktura za proizvodnju alkohola i vodeća mikroflora u fermentaciji šećera u alkohol. Ako se nalaze u prirodnom okruženju, tj. voćnim sokovima, različite vrste i sojevi pokrenut će fermentaciju i time odraditi svoju ulogu, a neki će to vrijeme iskoristiti za svoje razmnožavanje i preuzimanje fermentacije u novonastalim uvjetima, što fermentaciju čini održivom tijekom cijelog procesa i dovodi je do kraja. Proizvodnja alkohola, prirodnim procesom fermentacije, danas je cjelina u biotehnološkoj znanosti, koja nam je odavno dala do znanja da, bez kvasaca nema alkoholne fermentacije.
kvasci ; alkohol ; fermentacija
nije evidentirano
engleski
Yeasts-holders of alcoholic fermentation
nije evidentirano
yeasts ; alcohol ; fermentation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
12.11.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Osijek