Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija (CROSBI ID 400597)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ristić, Vlado Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija / Milaković, Zlata (mentor); Osijek, . 2013

Podaci o odgovornosti

Ristić, Vlado

Milaković, Zlata

hrvatski

Kvasci-nositelji alkoholne fermentacija

Kvasci su vodeća biološka struktura za proizvodnju alkohola i vodeća mikroflora u fermentaciji šećera u alkohol. Ako se nalaze u prirodnom okruženju, tj. voćnim sokovima, različite vrste i sojevi pokrenut će fermentaciju i time odraditi svoju ulogu, a neki će to vrijeme iskoristiti za svoje razmnožavanje i preuzimanje fermentacije u novonastalim uvjetima, što fermentaciju čini održivom tijekom cijelog procesa i dovodi je do kraja. Proizvodnja alkohola, prirodnim procesom fermentacije, danas je cjelina u biotehnološkoj znanosti, koja nam je odavno dala do znanja da, bez kvasaca nema alkoholne fermentacije.

kvasci ; alkohol ; fermentacija

nije evidentirano

engleski

Yeasts-holders of alcoholic fermentation

nije evidentirano

yeasts ; alcohol ; fermentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

12.11.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Osijek

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)