Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osvrt na sociološko istraživanje uspješnosti Fast Forward projekta (CROSBI ID 777631)

Druge vrste radova | katalog

Leburić, Anči Osvrt na sociološko istraživanje uspješnosti Fast Forward projekta // katalog Galerije umjetnina, Split, Volume IV.. 2015.

Podaci o odgovornosti

Leburić, Anči

hrvatski

Osvrt na sociološko istraživanje uspješnosti Fast Forward projekta

Projekt je pokrenut 2012. prema konceptu muzejskog savjetnika Bože Majstorovića i akademskog slikara Vedrana Perkova. Riječ je o svojevrsnoj suradničkoj platformi osmišljenoj s ciljem poticanja suradnje među najmlađim akterima splitske umjetničke scene. Putem izložaba javnosti se predstavljaju studenti Umjetničke akademije u Splitu, dok kustoske poslove, pomoć u koncipiranju i realizaciji izložaba preuzimaju studenti povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu. U radu imaju mentorsku potporu svojih profesora, a Galerija umjetnina im na raspolaganje stavlja prostorne, tehničke i stručne resurse. Ukratko, studentima srodnih fakulteta pružena je prigoda da na konkretnom poslu neposredno surađuju i da se na praktičan način upoznaju s muzejsko- galerijskim radom. Zahvaljujući projektu Utorkom u Galeriji - Fast Forward zaživjela je neformalna, ali učinkovita međuinstitucionalna suradnja. Program je, naime, realiziran u suradnji s kolegama s Umjetničke akademije u Splitu i Odsjeka za povijest umjetnosti splitskog Filozofskog fakulteta. Tijekom protekle tri godine svoje je radove izložilo trideset mladih umjetnika, a u kustoskom poslu se okušalo isto toliko mladih povjesničara umjetnosti. Tiskana su i tri zajednička kataloga. Ove godine projektu su se pridružili studenti Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu pod mentorstvom prof. Anči Leburić. Oni će alatima i metodama sociološke struke evaluirati projekt. Za tu svrhu priređeni su anketni upitnici za sudionike projekta: umjetnike, kustose i publiku. Pored anketiranja i analiziranja dobivenih podataka budući će sociolozi sudjelovati u javnim diskusijama koje će se organizirati na kraju ljetnog i jesenskog ciklusa. Poseban vid suradnje planiran je kroz priključivanje sociologa uobičajenom tandemu umjetnik - kustos u realizaciji pojedine izložbe.

sociološko istraživanje; evaluacija; interdisciplinarni projekt; splitska Galerija umjetnina

U radu se izlažu ključni elementi interpretacije iz sociološkog istraživanja uspješnosti jednog interdisciplinarnog projekta. Zapravo je riječ o svojevrsnoj (istraživačkoj) evaluaciji projekta koji je trajao jednu akademsku godinu, a okupio je veći broj mladih_studenata/-ica sa splitskoga Sveučilišta, kao i njihove mentore/-ice (umjetnike, povjesničarke umjetnosti i profesoricu-sociologinju). Na koricama kataloga objavljen je CD na kojemu se nalaze svi relevantni empirijski podaci iz sociološkog istraživanja (prikazani grafički, autorica: Arijana Glibić, sociologinja).

engleski

Evaluation of the Fast Forward project

nije evidentirano

sociological research; evaluation; interdisciplinary project; Gallery of Art in Split

nije evidentirano

Podaci o izdanju

katalog Galerije umjetnina, Split, Volume IV.

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija