Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva (CROSBI ID 400399)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Lončarić, Ante
Kuleš, Mirko
Habuda-Stanić, Mirna
hrvatski
Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva
Tehnologija obrade voda u pivarstvu je vrlo važna jer kvaliteta odnosno vrsta piva značajno ovisi o njoj. Kada govorimo o obradi vode u Pivovari d.d. Osijek time mislimo na uklanjanje manganovih odnosno feratnih bikarbonata putem pješčanih filtera i aeracije, ukanjanje mikroorganizama doziranjem klora, uklanjanje slobodnog klora i ostalih primjesa adsorpcijom na aktivnom ugljenu te pročišćavanje vode putem membranskih metoda odnosno reverzne osmoze. Podešavnjem tih parametara dobijemo vodu sa optimalnim vrijednostima koja je spremna za proizvodnju piva.
priprema vode ; pivo
nije evidentirano
engleski
Water Treatment for Brewing Beer
nije evidentirano
water treatment ; beer
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
13.10.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek