Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva (CROSBI ID 400399)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lončarić, Ante Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva / Kuleš, Mirko (mentor); Habuda-Stanić, Mirna (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2008

Podaci o odgovornosti

Lončarić, Ante

Kuleš, Mirko

Habuda-Stanić, Mirna

hrvatski

Priprema tehnološke vode za proizvodnju piva

Tehnologija obrade voda u pivarstvu je vrlo važna jer kvaliteta odnosno vrsta piva značajno ovisi o njoj. Kada govorimo o obradi vode u Pivovari d.d. Osijek time mislimo na uklanjanje manganovih odnosno feratnih bikarbonata putem pješčanih filtera i aeracije, ukanjanje mikroorganizama doziranjem klora, uklanjanje slobodnog klora i ostalih primjesa adsorpcijom na aktivnom ugljenu te pročišćavanje vode putem membranskih metoda odnosno reverzne osmoze. Podešavnjem tih parametara dobijemo vodu sa optimalnim vrijednostima koja je spremna za proizvodnju piva.

priprema vode ; pivo

nije evidentirano

engleski

Water Treatment for Brewing Beer

nije evidentirano

water treatment ; beer

nije evidentirano

Podaci o izdanju

20

13.10.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija