Metode određivanja parametara kakvoće vina (CROSBI ID 400297)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Barišić, Veronika
Pichler, Anita
hrvatski
Metode određivanja parametara kakvoće vina
U ovom završnom radu su obrađene fizikalno- kemijske metode analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina. Fizikalno-kemijske metode koje se koriste za ispitivanje udovoljavanja temeljnim zahtjevima kakvoće mošta, vina drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina su gustoća i relativna gustoća pri 20° C, alkoholna jakost, ukupni suhi ekstrakt, reducirajući šećeri, pepo, pH vrijednost, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, nehlapiva kiselost, slobodni i ukupni sumporni dioksid, limunska kiselina, ugljikov dioksid i određivanje šećera refraktometrom. Ove metode su propisane Pravilnikom o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina.
fizikalno-kemijska metoda ; vino ; mošt ; grožđe
nije evidentirano
engleski
Methods of determining the quality parameters of wine
nije evidentirano
physicochemical methods ; wine ; must ; grapes
nije evidentirano
Podaci o izdanju
38
07.10.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek