Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Metode određivanja parametara kakvoće vina (CROSBI ID 400297)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Barišić, Veronika Metode određivanja parametara kakvoće vina / Pichler, Anita (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2015

Podaci o odgovornosti

Barišić, Veronika

Pichler, Anita

hrvatski

Metode određivanja parametara kakvoće vina

U ovom završnom radu su obrađene fizikalno- kemijske metode analize mošta, vina i drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina. Fizikalno-kemijske metode koje se koriste za ispitivanje udovoljavanja temeljnim zahtjevima kakvoće mošta, vina drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina su gustoća i relativna gustoća pri 20° C, alkoholna jakost, ukupni suhi ekstrakt, reducirajući šećeri, pepo, pH vrijednost, ukupna kiselost, hlapiva kiselost, nehlapiva kiselost, slobodni i ukupni sumporni dioksid, limunska kiselina, ugljikov dioksid i određivanje šećera refraktometrom. Ove metode su propisane Pravilnikom o fizikalno-kemijskim metodama analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina.

fizikalno-kemijska metoda ; vino ; mošt ; grožđe

nije evidentirano

engleski

Methods of determining the quality parameters of wine

nije evidentirano

physicochemical methods ; wine ; must ; grapes

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

07.10.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija