Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika (CROSBI ID 13423)
Autorska knjiga | priručnik
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro
hrvatski
Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika
Knjiga „Slavonski kulen/kulin – šokačka baština i dika“ sastoji se od 6 poglavlja: 1. Uvod, 2. Povijest proizvodnje slavonskog kulena, 3. Postupak spravljanja (tehnologija) slavonskog kulena, 4. Kvaliteta slavonskog kulena, 5. Sirovine za proizvodnju kulena i 6. Literatura. Cilj ovog priručnika je poboljšati kvalitetu slavonskog kulena u kućanstvima i obrtima, uvažavajući suvremene znanstvene spoznaje. Knjiga ima 96 stranica, 39 slika, 1 shemu i 2 tablice. U popisu literature je 96 referenci. Nakladnik knjige je Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Kulen je najpoznatiji i najcjenjeniji slavonski mesni specijalitet. To je trajna, fermentirana kobasica proizvedena od smjese mesa, masnoga tkiva, soli, sitno mljevene slatke i ljute paprike i češnjaka, punjena u svinjsko slijepo crijevo i podvrgnuta fermentaciji, sušenju i zrenju s dimljenjem.
Slavonski ; kulen
nije evidentirano
engleski
Slavonian kulen/kulin - Šokac (šokačka) heritage and pride
nije evidentirano
Slavonian ; kulen
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2015.
978-953-7871-41-3
96
objavljeno