Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika (CROSBI ID 13423)

Autorska knjiga | priručnik

Senčić, Đuro Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika. Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro

hrvatski

Slavonski kulen/kulin - šokačka baština i dika

Knjiga „Slavonski kulen/kulin – šokačka baština i dika“ sastoji se od 6 poglavlja: 1. Uvod, 2. Povijest proizvodnje slavonskog kulena, 3. Postupak spravljanja (tehnologija) slavonskog kulena, 4. Kvaliteta slavonskog kulena, 5. Sirovine za proizvodnju kulena i 6. Literatura. Cilj ovog priručnika je poboljšati kvalitetu slavonskog kulena u kućanstvima i obrtima, uvažavajući suvremene znanstvene spoznaje. Knjiga ima 96 stranica, 39 slika, 1 shemu i 2 tablice. U popisu literature je 96 referenci. Nakladnik knjige je Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Kulen je najpoznatiji i najcjenjeniji slavonski mesni specijalitet. To je trajna, fermentirana kobasica proizvedena od smjese mesa, masnoga tkiva, soli, sitno mljevene slatke i ljute paprike i češnjaka, punjena u svinjsko slijepo crijevo i podvrgnuta fermentaciji, sušenju i zrenju s dimljenjem.

Slavonski ; kulen

nije evidentirano

engleski

Slavonian kulen/kulin - Šokac (šokačka) heritage and pride

nije evidentirano

Slavonian ; kulen

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2015.

978-953-7871-41-3

96

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)