Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Životni optimum kao imperativ (Šestak, Ivan (prir.). 2015. Od Mure do mora, od Save do Seine. Spomen-zbornik patru Vladimiru Horvatu SJ za njegov 80. rođendan. Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove u Zagrebu. Zagreb.) (CROSBI ID 223479)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Klinčić, Ivana Životni optimum kao imperativ (Šestak, Ivan (prir.). 2015. Od Mure do mora, od Save do Seine. Spomen-zbornik patru Vladimiru Horvatu SJ za njegov 80. rođendan. Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove u Zagrebu. Zagreb.) // Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 41/2 (2015), 431-435

Podaci o odgovornosti

Klinčić, Ivana

hrvatski

Životni optimum kao imperativ (Šestak, Ivan (prir.). 2015. Od Mure do mora, od Save do Seine. Spomen-zbornik patru Vladimiru Horvatu SJ za njegov 80. rođendan. Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove u Zagrebu. Zagreb.)

Prigodom 80 godina života i 50 godina znanstvenog rada i svećeništva, mnogobrojna subraća, profesori, studenti, suradnici, prijatelji i znanci svojim su se prilozima u spomen-zborniku Od Mure do mora, od Save do Seine zahvalili prof. dr. sc. Vladimiru Horvatu na bogatom pastoralnom, znanstvenom, kulturnom i društvenom djelovanju. Spomen-zbornik priredio je Ivan Šestak, dekan Filozofskog fakulteta Družbe Isusove. U predgovoru je objasnio da značenje naslova Od Mure do mora, od Save do Seine na simboličan način, obalama rijeka i mora, izriče podrijetlo i djelovanje Vladimira Horvata, koji se rodio 21. ožujka 1935. u Donjoj Dubravi u Međimurju, a školovao se i djelovao u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku, Beogradu i Parizu. Svojim prilozima spomen-zbornik je obogatilo 47 autora. Pedeset godina djelovanja Vladimira Horvata obilježio je bogat pastoralni rad, velik doprinos hrvatskoj filologiji i posvećenost aktualnim društvenim pitanjima.

Vladimir Horvat

nije evidentirano

engleski

The optimum for life as the imperative (Šestak, Ivan (prir.). 2015. Od Mure do mora, od Save do Seine. Spomen-zbornik patru Vladimiru Horvatu SJ za njegov 80. rođendan. Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove u Zagrebu. Zagreb.)

nije evidentirano

Vladimir Horvat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41/2

2015.

431-435

objavljeno

1331-6745

Povezanost rada

Filologija

Indeksiranost