Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani (CROSBI ID 630789)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Zima, Dinko ; Skuzin, Matej Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani // 3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development. Požega: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 1149-1153

Podaci o odgovornosti

Zima, Dinko ; Skuzin, Matej

hrvatski

Zastupljenost aditiva u nekim namirnicama često korištenima u prehrani

Prehrambenim aditivima smatraju se tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju hrani u svrhu poboljšavanja tehnološkog učinka i održavanja senzorskih svojstava. Kao potvrda toksikološke evaluacije i klasifikacije pojedinog aditiva oni se označuju E-brojevima. Prehrambeni aditivi mogu izazvati široko područje različitih reakcija u osjetljivih pojedinaca. Istraživano je 70 proizvoda koji sadrže aditive navedene na deklaraciji proizvoda te je u njima ukupno zabilježeno 69 različitih aditiva.

namirnice ; prehrambeni aditivi ; štetnost

nije evidentirano

engleski

Presence of additives in frequently used food

nije evidentirano

groceries ; food additives ; harmful effects

nije evidentirano

Podaci o prilogu

1149-1153.

2012.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development

Požega: Veleučilište u Požegi

Podaci o skupu

3rd International conference "Valllis aurea" focus on regional development

poster

05.10.2012-05.10.2012

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Biologija