Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka (CROSBI ID 630566)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Parađiković, Nada ; Vinković, Tomislav ; Tkalec, Monika
hrvatski
Morfološki i antioksidativni pokazatelji ozimog slavonskog češnjaka
Češnjak (Allium sativum L.) postaje sve značajnija povrćarska kultura jer posjeduje značajna antioksidativna svojstva te sadrži niz aktivnih tvari i vitamina koji blagotvorno djeluju na ljudski organizam poboljšavajući imunološki sustav. Cilj istraživanja bio je utvrditi morfološke pokazatelje ozimog slavonskog češnjaka u različitim uvjetima uzgoja. Možemo zaključiti da komponente prinosa istog ekotipa nisu značajno razlikovale ovisno o uvjetima uzgoja te da se uzgojem češnjaka iz in vitro presadnica dobiva jednako kvalitetan proizvod. Očekuje se da će ovakav način proizvodnje rezultirati povećanjem kvalitete i konkurentnosti domaće proizvodnje postizanjem samodostatnosti i povećanjem izvoza domaćeg češnjaka. na kraju, dovoljne količine domaćeg češnjaka za preradu osigurati će lakše brendiranje tradicionalnih proizvoda i njihovu prepoznatljivost.
češnjak ; antioksidativni status ; morfološke karakteristike
nije evidentirano
engleski
Morphological and antioxidant indicators of slavonian winter garlic
nije evidentirano
garlic ; antioxidant status ; morphological characteristics
nije evidentirano
Podaci o prilogu
21-21.
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 1. Hrvatskog stručnog skupa o proizvodnji povrća
Gospodarski list
Podaci o skupu
1. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća
predavanje
18.11.2015-20.11.2015
Opatija, Hrvatska