Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Vježbe iz farmaceutske botanike (CROSBI ID 746432)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Hazler Pilepić, Kroata Vježbe iz farmaceutske botanike. Zagreb: Famaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. 72..

Podaci o odgovornosti

Hazler Pilepić, Kroata

hrvatski

Vježbe iz farmaceutske botanike

Priručnik predstavlja drugo, dopunjeno izdanje nastavnog materijala za praktični dio nastave iz kolegija Farmaceutska botanika. Priručnik obuhvaća 72 stranice teksta sa 52 originalne fotografije i četiri pregledne tablice, te 50 radnih listova za vježbe sa 32 originalna crteža. Priručnik se sastoji od 5 velikih cjelina: 1. Izrada mikroskopskih preparata, 2. Osnovna obilježja biljne stanice, 3. Osnove histologije, 4. Anatomska građa vegetativnih organa, 5. Sistematika biljaka i Pregled biljnog carstva koje su pregledno podijeljene na manja poglavlja i potpoglavlja, i koje prate odgovarajuće vježbe i njihovi radni listovi, te kazala, sadržaja i popisa literature. Priručnik metodički temeljito donosi neophodne stručne i znanstvene informacije prezentirane pregledno, u obliku i mjeri koja odgovara profilu priručnika za praktičnu nastavu. Priručnik predstavlja koristan izvor informacija iz područja specifičnih botaničkih znanja važnih za farmaceute. Prilog Priručniku je Sistematski pregled značajnih ljekovitih, otrovnih i ekonomski važnih biljnih vrsta koje su u uzgoju u Farmaceutskom botaničkom vrtu “Fran Kušan“ koji u preglednom tabličnom obliku pomaže studentima prilikom praktičnog dijela nastave iz biljne sistematike koji provode u vrtu.

biljno staničje; vegatativni biljni organi; biljne vrste

nije evidentirano

engleski

Pharmaceutical botany training

nije evidentirano

plant tissue; vegetative plant organs; plant species

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Famaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

72

2015.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6256-86-0

Povezanost rada

Farmacija, Biologija