Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Faktori konzumacije svježe ribe među mladima (CROSBI ID 399680)

Ocjenski rad | diplomski rad

Martinović, Maja Faktori konzumacije svježe ribe među mladima / Cerjak, Marija (mentor); Tomić, Marina (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, 2015

Podaci o odgovornosti

Martinović, Maja

Cerjak, Marija

Tomić, Marina

hrvatski

Faktori konzumacije svježe ribe među mladima

Kako bi utvrdili čimbenike koji utječu na potrošnju svježe ribe među mladom populacijom u Hrvatskoj provedeno je on-line anketno ispitivanje na uzorku od 530 mladih u dobi od 18 do 29 godina. Anketno ispitivanje je obuhvaćalo pitanja vezana uz ponašanje pri konzumaciji svježe ribe, stavove o svježoj ribi, subjektivnu normu, percipiranu bihevioralnu kontrolu, namjeru konzumiranja svježe ribe te sociodemografska obilježja. U radu je korištena teorija planiranog ponašanja (Ajzen, 1991), kao najčešće korištena teorija za predviđanje ponašanja potrošača. Rezultati istraživanja ukazuju da je stav o svježoj ribi najjači prediktor namjere konzumiranja svježe ribe među mladima u RH. Subjektivna norma ima pozitivan utjecaj na namjeru konzumacije svježe ribe kod kuće, dok percipirana bihevioralna kontrola nije značajan prediktor namjere konzumiranja svježe ribe. Namjera je značajan prediktor ponašanja, odnosno konzumacije svježe ribe. Istraživanjem su dobivene vrijedne informacije za stručnjake u marketingu hrane, posebice u marketingu svježe ribe.

svježa riba; teorija planiranog ponašanja; mladi potrošači

nije evidentirano

engleski

Factors of fresh fish consumption among young people

nije evidentirano

Fresh fish; Theory of planned behavior; Young consumers

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

29.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)