Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba cijena komunalnih i gradskih usluga (CROSBI ID 777428)

Druge vrste radova | ostalo

Bačić, Katarina ; Rašić Bakarić, Ivana ; Slijepčević, Sunčana ; Grubišić Šeba, Mihaela Usporedba cijena komunalnih i gradskih usluga // Usporedba cijena komunalnih i gradskih usluga, Ekonomski institut, Zagreb. 2015.

Podaci o odgovornosti

Bačić, Katarina ; Rašić Bakarić, Ivana ; Slijepčević, Sunčana ; Grubišić Šeba, Mihaela

hrvatski

Usporedba cijena komunalnih i gradskih usluga

Istraživanjem su prikupljeni podaci o cijenama komunalnih i odabranih gradskih usluga iz osam gradova u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi (Beč, Budimpešta, Ljubljana, Beograd, Zagreb, Split, Rijeka i Osijek). Cijene i naknade za istovjetne usluge uspoređene su izravno, zatim su cijene korigirane za razlike u kupovnoj moći među različitim zemljama i izračunani su pokazatelji financijske pristupačnosti komunalnih usluga. Istražene su slijedeće usluge/naknade: vodoopskrba i odvodnja, javni gradski prijevoz, prikupljanje, odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, usluge gradskih groblja, komunalni doprinos i komunalna naknada, opskrba prirodnim plinom, parkiranje na otvorenim javnim parkiralištima i garažama i zakup prostora u gradskom vlasništvu.

Cijene komunalnih usluga; Srednja i Jugoistočna Europa; gradovi; financijska pristupačnost

nije evidentirano

engleski

Comparison of communal and city services prices

nije evidentirano

Communal prices' comparison; Central and SouthEastern Europe; cities; affordability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Usporedba cijena komunalnih i gradskih usluga, Ekonomski institut, Zagreb

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija