Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Izolacija, pročišćavanje i identifikacija imunoglobulina G iz seruma svinje (CROSBI ID 399419)

Ocjenski rad | diplomski rad

Roguljić, Gabrijela Izolacija, pročišćavanje i identifikacija imunoglobulina G iz seruma svinje / Has-Schon, Elizabeta (mentor); Blažetić, Senka (neposredni voditelj). Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju, . 2015

Podaci o odgovornosti

Roguljić, Gabrijela

Has-Schon, Elizabeta

Blažetić, Senka

hrvatski

Izolacija, pročišćavanje i identifikacija imunoglobulina G iz seruma svinje

Pročišćeni imunoglobulin G (IgG) iz seruma brojnih životinjskih vrsta ima široku primjenu u medicinskim i biološkim istraživanjima, kliničkoj dijagnostici i industriji. Cilj rada je odrediti optimalnu metodu za određivanje ukupne koncentracije proteina u serumu svinja, te izolirati, pročistiti i identificirati IgG iz seruma svinje. Za određivanje ukupne količine proteina u serumu korištene su tri različite spektrofotometrijske metode: Lowry, Bradford i UV 280 nm metoda. UV 280 nm metoda odabrana je za daljnje etape istraživanja zbog osjetljivosti i jednostavnosti provedbe. Izolacija i pročišćavanje IgG-a iz seruma postignuto je isoljavanjem pomoću amonijevog sulfata u rasponu zasićenja 10%-100% i gel filtracijom. Elektroforetskom i Western blot analizom identificirani su nativni IgG te IgG teški i IgG laki lanac, te je procijenjeno da je najveća koncentracija proteina u frakciji dobivenoj isoljavanjem 30%-tnom otopinom amonijevog sulfata. Zaključeno je da se za izolaciju IgG-a iz seruma treba koristiti raspon zasićenja 30%-50%.

serum svinje; imunoglobulin G (IgG); izolacija; pročišćavanje; identifikacija

nije evidentirano

engleski

Isolation, purification and identification of immunoglobulin G from porcine sera

nije evidentirano

porcine sera; immunoglobulin G; isolation; purification; identification.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

29.10.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju

Osijek

Povezanost rada

Biologija