Izolacija, pročišćavanje i identifikacija imunoglobulina G iz seruma svinje (CROSBI ID 399419)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Roguljić, Gabrijela
Has-Schon, Elizabeta
Blažetić, Senka
hrvatski
Izolacija, pročišćavanje i identifikacija imunoglobulina G iz seruma svinje
Pročišćeni imunoglobulin G (IgG) iz seruma brojnih životinjskih vrsta ima široku primjenu u medicinskim i biološkim istraživanjima, kliničkoj dijagnostici i industriji. Cilj rada je odrediti optimalnu metodu za određivanje ukupne koncentracije proteina u serumu svinja, te izolirati, pročistiti i identificirati IgG iz seruma svinje. Za određivanje ukupne količine proteina u serumu korištene su tri različite spektrofotometrijske metode: Lowry, Bradford i UV 280 nm metoda. UV 280 nm metoda odabrana je za daljnje etape istraživanja zbog osjetljivosti i jednostavnosti provedbe. Izolacija i pročišćavanje IgG-a iz seruma postignuto je isoljavanjem pomoću amonijevog sulfata u rasponu zasićenja 10%-100% i gel filtracijom. Elektroforetskom i Western blot analizom identificirani su nativni IgG te IgG teški i IgG laki lanac, te je procijenjeno da je najveća koncentracija proteina u frakciji dobivenoj isoljavanjem 30%-tnom otopinom amonijevog sulfata. Zaključeno je da se za izolaciju IgG-a iz seruma treba koristiti raspon zasićenja 30%-50%.
serum svinje; imunoglobulin G (IgG); izolacija; pročišćavanje; identifikacija
nije evidentirano
engleski
Isolation, purification and identification of immunoglobulin G from porcine sera
nije evidentirano
porcine sera; immunoglobulin G; isolation; purification; identification.
nije evidentirano
Podaci o izdanju
46
29.10.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju
Osijek