Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Muzej vučedolske kulture (CROSBI ID 777364)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Bjažić Klarin, Tamara Muzej vučedolske kulture // Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija. 2015.

Podaci o odgovornosti

Bjažić Klarin, Tamara

hrvatski

Muzej vučedolske kulture

Muzej vučedolske kulture u Vukovaru, otvoren u lipnju ove godine, jedinstveni je kompleks na jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi. Eneolitska kultura iz trećeg tisućljeća prije Krista upravo se s ovih naših prostora proširila na 12 današnjih europskih zemalja. U realizaciji projekta bili su uključeni arheolozi, muzeolozi, arhitekti i dizajneri a jedna od potvrda njegove izvrsnosti je i velika nagrada jubilarnog 50. Zagrebačkog salona. O muzeju, financiranom od Ministarstva kulture s namjerom da postane i novi pokretač razvoja Vukovara i čitave regije, u emisiji su govorili ravnateljica Muzeja Mirela Hutinec te autori zgrade i postava arhitekti Goran Rako i Vanja Ilić.

Muzej vučedolske kulture; Vukovar; Goran Rako; Vanja Ilić

Urednica emisije Ana Marija Ganza Habjan. Redatelj Saša Ban. Emisija je emitirana 29.10.2015.

engleski

Vucedol Archaeological Museum

nije evidentirano

Vucedol Archaeological Museum; Vukovar; Goran Rako; Vanja Ilić

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Trikultura - arhitektura i dizajn ; Treći program ; Hrvatska televizija

2015.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti

Poveznice