Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 783892

Katalog opreme


Katalog opreme / Župčić, Ivica ; Ančić, Mario ; Klarić, Miljenko ; Miklečić, Josip ; Šapić, Irena ; Španić, Nikola ; Vucelja, Marko (ur.). Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet, 2015 (Urednička knjiga)


CROSBI ID: 783892 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Katalog opreme
(Equipment catalogue)

Urednik/ci
Župčić, Ivica ; Ančić, Mario ; Klarić, Miljenko ; Miklečić, Josip ; Šapić, Irena ; Španić, Nikola ; Vucelja, Marko

Ostali urednici
Jambreković, Vladimir (dekan)

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, urednička knjiga, ostalo

Izdavač
Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet

Grad
Zagreb

Godina
2015

Stranica
353

ISBN
978-953-292-038-3

Ključne riječi
Katalog opreme; Šumarski fakultet
(Equipment Catalogue; Faculty of Forestry)

Sažetak
Šumarski fakultet svoju opremu rabi u nastavi, znanstvenoistraživačkom radu i stručnom radu, najčešće u suradnji s gospodarstvom. Danas je nezamislivo izvoditi kvalitetnu nastavu bez rada u laboratorijima, praktikumima i radionicama s modernom opremom. Znanje jest temeljni preduvjet, ali uporabom opreme povećavaju se mogućnosti i šire se granice znanja. Laboratoriji i oprema nezamjenjivi su u izradi završnih i diplomskih radova te specijalističkih i doktorskih radova. Za svaki ozbiljniji znanstvenoistraživački rad potrebna je zahtjevna znanstvena oprema i uređaji. Prestižne znanstvene publikacije objavljuju radove znanstvenika koji rabe suvremenu opremu u akreditiranim laboratorijima. Suradnja s gospodarstvom omogućuje priljev sredstava nužnih za održavanje i umjeravanje opreme te za nabavu nove opreme nužne u istraživanjima. Katalog opreme predstavlja naše potencijale u obrazovanju, znanosti i suradnji s gospodarstvom. Namjena mu je da bude naša posjetnica studentima, kolegama u Hrvatskoj i inozemstvu te partnerima u gospodarstvu. Katalog opreme ukazuje na naše strateške odrednice usmjerene na transparentnost, otvorenost, interdisciplinarnost i transfer tehnologije u gospodarstvo. Želja nam je da osim upoznavanju naših sadašnjih i budućih partnera s našim potencijalima posluži i još boljoj suradnji između znanstvenika naših dvaju odsjeka, Šumarskog odsjeka i Drvnotehnološkog odsjeka, u čijim je istraživanjima sve više dodirnih točaka. Katalog će također poslužiti i u sustavnom planiranju zamjene dotrajale opreme i nabave nove. Katalog opreme Šumarskog fakulteta popisuje opremu Šumarskog i Drvnotehnološkog odjeka po zavodima. Navedeni su laboratoriji pojedinog zavoda i oprema instalirana u pojedinom laboratoriju i na pripadnim radnim poligonima. Uz svaki uređaj ili dio opreme navedena je i osoba za kontakt zadužena za opremu, što omogućava svakom zainteresiranom znanstveniku, studentu ili gospodarskom subjektu detaljniji uvid u tražene pojedinosti i potrebne informacije te instrukcije za rad na opremi. Oprema Šumarskog fakulteta nabavljena je sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, vlastitim sredstvima ostvarenim na tržištu, sredstvima europskih fondova te u suradnji s gospodarstvom ili donacijama pojedinih tvrtki. Zahvaljujemo svim institucijama i tvrtkama koje su financirale nabavu opreme, a osobito znanstvenicima Šumarskog fakulteta koji su velik dio vlastitih sredstava ostvarenih na tržištu usmjerili u uređenje laboratorija, nabavu opreme i njezino održavanje. Također zahvaljujemo svima onima koji su sudjelovali u uređenju laboratorija te nabavi i instaliranju opreme. Hvala i svim kolegama i suradnicima koji su pronašli vremena i opisali opremu kojom se koriste u nastavne, znanstvene i stručne svrhe.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Šumarstvo, Drvna tehnologija, BiotehnologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove:
Šumarski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada www.sumfak.unizg.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Katalog opreme / Župčić, Ivica ; Ančić, Mario ; Klarić, Miljenko ; Miklečić, Josip ; Šapić, Irena ; Španić, Nikola ; Vucelja, Marko (ur.). Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet, 2015 (Urednička knjiga)
Župčić, I., Ančić, M., Klarić, M., Miklečić, J., Šapić, I., Španić, N. & Vucelja, M. (ur.) (2015) Katalog opreme. Zagreb, Sveučilište u Zagrebu, Šumarski fakultet.
@book{book, collectioneditor = {Jambrekovi\'{c}, Vladimir (dekan)}, year = {2015}, pages = {353}, keywords = {Katalog opreme, \v{S}umarski fakultet}, isbn = {978-953-292-038-3}, title = {Katalog opreme}, keyword = {Katalog opreme, \v{S}umarski fakultet}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu, \v{S}umarski fakultet}, publisherplace = {Zagreb} }
@book{book, collectioneditor = {Jambrekovi\'{c}, Vladimir (dekan)}, year = {2015}, pages = {353}, keywords = {Equipment Catalogue, Faculty of Forestry}, isbn = {978-953-292-038-3}, title = {Equipment catalogue}, keyword = {Equipment Catalogue, Faculty of Forestry}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te u Zagrebu, \v{S}umarski fakultet}, publisherplace = {Zagreb} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font