Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj različitih načina držanja tovne junadi na boju junećeg mesa (CROSBI ID 399014)

Ocjenski rad | diplomski rad

Čubić, Emina Utjecaj različitih načina držanja tovne junadi na boju junećeg mesa / Konjačić, Miljenko (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Čubić, Emina

Konjačić, Miljenko

hrvatski

Utjecaj različitih načina držanja tovne junadi na boju junećeg mesa

Boja mesa je jedan od najvažnijih čimbenika koji utječe na odluku potrošača pri kupovini junećeg mesa. Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi utjecaj načina držanja na boju junećeg mesa pri ujednačenoj hranidbi. Predmetom istraživanja su obuhvaćeni trupovi muške i ženske junadi držane na rešetkastom podu, dubokoj stelji i kosoj ploči. Junad držana na rešetkastom podu imala su prosječnu vrijednost L* pokazatelja boje (41, 38) neznatno manju od junadi držane na dubokoj stelji (41, 41) i junad držane na kosoj ploči (41, 70). Ostala dva istraživanja pokazatelja boje (a* i b*) također nisu značajnije varirali ovisno o načinu držanja tovne junadi.

tovna junad; način držanja; boja mesa

nije evidentirano

engleski

The effect of different type of housing beef cattle on the color of beef meat

nije evidentirano

steers and heifers; type of housing; meat colour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

24

21.10.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)