Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 781442

Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije


Močiljanin Oluebube, Marijana
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije
(Organic beef meat productionin in the European Union)

Autori
Močiljanin Oluebube, Marijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.09

Godina
2014

Stranica
19

Mentor
Konjačić, Miljenko

Ključne riječi
Europska unija; ekološki proizvedeno govedsko meso; tržište
(European Union; organically produced beef meat; market)

Sažetak
Ekološki uzgoj goveda za proizvodnju govedskog mesa temelji se na njihovom držanju u što prirodnijim okolišnim uvjetima uz mogućnosti kretanja i zapravo je alternativa konvencionalnoj govedarskoj proizvodnji. Sve više raste svijest o važnosti ekološki uzgojenih proizvoda te s toga i zemlje članice Europske unije pokušavaju financijski i razvojno sudjelovati u takvom načinu proizvodnje. Rad opisuje razvoj ekološke proizvodnje govedskog mesa u Europskoj uniji te politiku poticanja takvog uzgoja. Ekološka proizvodnja diktira i veću cijenu finalnog proizvoda što je prihvatljivo kada uzmemo u obzir dobrobiti koje ovakav način proizvodnje donosi ljudima i okolišu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb