Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije (CROSBI ID 398852)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Močiljanin Oluebube, Marijana
Konjačić, Miljenko
hrvatski
Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije
Ekološki uzgoj goveda za proizvodnju govedskog mesa temelji se na njihovom držanju u što prirodnijim okolišnim uvjetima uz mogućnosti kretanja i zapravo je alternativa konvencionalnoj govedarskoj proizvodnji. Sve više raste svijest o važnosti ekološki uzgojenih proizvoda te s toga i zemlje članice Europske unije pokušavaju financijski i razvojno sudjelovati u takvom načinu proizvodnje. Rad opisuje razvoj ekološke proizvodnje govedskog mesa u Europskoj uniji te politiku poticanja takvog uzgoja. Ekološka proizvodnja diktira i veću cijenu finalnog proizvoda što je prihvatljivo kada uzmemo u obzir dobrobiti koje ovakav način proizvodnje donosi ljudima i okolišu.
Europska unija; ekološki proizvedeno govedsko meso; tržište
nije evidentirano
engleski
Organic beef meat productionin in the European Union
nije evidentirano
European Union; organically produced beef meat; market
nije evidentirano
Podaci o izdanju
19
26.09.2014.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb