Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije (CROSBI ID 398852)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Močiljanin Oluebube, Marijana Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije / Konjačić, Miljenko (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, 2014

Podaci o odgovornosti

Močiljanin Oluebube, Marijana

Konjačić, Miljenko

hrvatski

Ekološka proizvodnja govedskog mesa na području Europske unije

Ekološki uzgoj goveda za proizvodnju govedskog mesa temelji se na njihovom držanju u što prirodnijim okolišnim uvjetima uz mogućnosti kretanja i zapravo je alternativa konvencionalnoj govedarskoj proizvodnji. Sve više raste svijest o važnosti ekološki uzgojenih proizvoda te s toga i zemlje članice Europske unije pokušavaju financijski i razvojno sudjelovati u takvom načinu proizvodnje. Rad opisuje razvoj ekološke proizvodnje govedskog mesa u Europskoj uniji te politiku poticanja takvog uzgoja. Ekološka proizvodnja diktira i veću cijenu finalnog proizvoda što je prihvatljivo kada uzmemo u obzir dobrobiti koje ovakav način proizvodnje donosi ljudima i okolišu.

Europska unija; ekološki proizvedeno govedsko meso; tržište

nije evidentirano

engleski

Organic beef meat productionin in the European Union

nije evidentirano

European Union; organically produced beef meat; market

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

26.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)