Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 781396

Mogućnosti korištenja simentalske pasmine u ekološkoj proizvodnji mlijeka i mesa


Di Nuzzo, Filip
Mogućnosti korištenja simentalske pasmine u ekološkoj proizvodnji mlijeka i mesa 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Mogućnosti korištenja simentalske pasmine u ekološkoj proizvodnji mlijeka i mesa
(The possibilities of using Simmental breed in organic milk and meat production)

Autori
Di Nuzzo, Filip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.09

Godina
2015

Stranica
25

Mentor
Konjačić, Miljenko

Ključne riječi
Simentalac; ekološka proizvodnja mesa i mlijeka; smještaj; hranidba
(Simmental; organic production of meat and milk; housing; nutrition)

Sažetak
Ekološka poljoprivredna proizvodnja podrazumijeva proizvodnju bez primjene lijekova, hormona, pesticida, mineralnih gnojiva i drugih često korištenih tvari u konvencionalnoj proizvodnji. Cilj ovog rada je ukazati na mogućnosti korištenja simentalske pasmine u ekološkoj proizvodnji mlijeka i mesa. Simentalsko govedo prvi puta je uvezeno u Hrvatsku 1885. godine te je tijekom proteklog stoljeća postalo najzastupljenija pasmina u Hrvatskoj. Simentalac je pasmina kombiniranih svojstava koja se koristi za prozvodnju mlijeka i mesa. Odlikuje ga dugovječnost, skromnost u ishrani te dobri proizvodni pokazatelji. Ova pasmina je izrazito prilagodljiva te otporna na bolesti. U radu su navedene prednosti korištenja simentalske pasmine u ekološkoj proizvodnji mlijeka i mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb