Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije (CROSBI ID 398697)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lacović, Karlo Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije / Petljak, Kristina (mentor); Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, . 2015

Podaci o odgovornosti

Lacović, Karlo

Petljak, Kristina

hrvatski

Upravljanje ljudskim resursima na primjeru poduzeća prehrambene industrije

Ljudski resursi su bitan dio svakog kolektiva. Ljudski resursi, njihova znanja, sposobnosti, vještine i kompetencije su ključni čimbenici uspješnog poslovanja i djelovanja svakog poduzeća, organizacije ili institucije. Cilj ovog rada je prikazati temeljne odrednice i karakteristike ljudskih resursa sa stajališta menadžmenta, odnosno elaborirati upravljanje ljudskim resursima kao jednu od najvažnijih funkcija menadžmenta. U ovom radu pozornost se posvećuje definiranju pojma upravljanja ljudskim resursima, te njegovim osnovnim zadacima tj. planiranju ljudskih resursa, uvježbavanju i razvoju ljudskih resursa, ocjenjivanju radne uspješnosti zaposlenika, određivanju naknade zaposlenicima, strategijama nagrađivanja i fluktuacijama zaposlenika na primjeru poduzeća iz prehrambene industrije. Osim toga, pozornost se posvećuje utjecaju sindikalnog organiziranja na upravljanje ljudskim resursima, pravnim pitanjima upravljanja ljudskim resursima i vrstama komunikacije unutar poduzeća. Uz teorijsku obradu upravljanja ljudskim resursima, provedeno je i primarno istraživanje u obliku intervjua sa voditeljicom ljudskih odjela u poduzeću Koestlin, u kojem je zaključeno da su ljudi i način na koji se njima upravlja odlučujući čimbenik razvoja i opstanka svakog poduzeća, pa tako i Koestlina.

ljudski resursi; upravljanje ljudskim resursima; prehrambena industrija

završni rad, preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije, smjer Računovodstvo i financije, kolegij Osnove poduzetništva

engleski

Human resource management in the food company

nije evidentirano

human resources; human resource management; food industry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

30.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija