Maintenance of food safety and preservation of food quality during distribution in a supply chain (CROSBI ID 398456)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Brkić, Antonija
Petljak, Kristina
engleski
Maintenance of food safety and preservation of food quality during distribution in a supply chain
Predmet istraživanja ovoga rada je način na koji se sukladno postojećim zakonima, propisima i načelima održava sigurnost hrane i njena kvaliteta prilikom distribucije u opskrbnom lancu. Opskrbni lanac hrane sastoji se od proizvodnje, prerade, distribucije, skladištenja i prodaje. U svakoj fazi lanca, poduzeća koja sudjeluju u njemu, moraju osigurati zdravstvenu ispravnost, kvalitetu i sljedivost hrane u skladu sa zakonskim propisima, načelima i normama koja poštuju kao što je HACCP i ISO standard. Provedeno je primarno istraživanje logističkog poduzeća, jednog od vodećeg u Hrvatskoj koje nudi usluge distribucije i skladištenja prehrambenih proizvoda. Istraženi su načini na koji osiguravaju cjelokupni sustav, i koje certifikate kvalitete posjeduju kako bi zadovoljili tržišnim potrebama za sigurnim proizvodom. Provedenim istraživanjem utvrđeni su uvjeti koje imaju za pojedine grupe hrane u svojim skladištima i prijevoznim sredstvima kako bi se održao integritet temperaturno kontroliranog lanca i očuvala kvaliteta hrane prilikom distribucije od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje.
supply chain; food safety; traceability; distribution; HACCP.
diplomski rad, sveučilišni diplomski studij Poslovne ekonomije, smjer Trgovina
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
83
30.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Ekonomski fakultet, Zagreb
Zagreb