Trovanje hranom (CROSBI ID 398097)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Anđelić, Tea
Čačić Kenjerić, Daniela
hrvatski
Trovanje hranom
Do trovanja hranom dolazi uslijed uzimanja hrane zagađene otrovnim tvarima životinjskog, biljnog ili bakterijskog podrijetla (biološka kontaminacija) ili toksičnim kemijskim tvarima (kemijska kontaminacija). Cilj rada je dati pregled najčešćih kontaminanata hrane te obrazložiti epidemiološko značenje po skupinama namirnica. Također će biti navedeni najpoznatiji slučajevi trovanja hranom kroz povijest.
trovanje hranom ; paraziti ; mikroorganizmi ; kemijske komponente
nije evidentirano
engleski
Food poisoning
nije evidentirano
food poisoning ; parasites ; chemical components ; microorganisms
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
25.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar