Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica (CROSBI ID 398071)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Šero, Zedina Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica / Jakobek, Lidija (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Šero, Zedina

Jakobek, Lidija

hrvatski

Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica

Žitarice i proizvodi od žitarica razlikuju se po svojim nutritivnim i organoleptičkim karakteristikama te zbog toga zahtijevaju i različitu ambalažu koja najbolje može očuvati kvalitetu. Opasnost kod skladištenja zrna može predstavljati povećana vlaga i temperatura u skladištima, prisutni insekti te razvoj gljivica i bakterija. Kvarenje mljevenih proizvoda uzrokuju plijesni i bakterije te insekti ili oksidacijske reakcije. Tjestenine su podložne gubitku boje te upijanju ili gubitku vode. Razvoj mikroorganizama je također moguć, posebno kod svježe tjestenine. Žitarice za doručak podložne su upijanju vlage, oksidaciji lipida te lomu i gubitku arome. Sve ove promjene sprječavaju se pakiranjem u odgovarajuće ambalažne materijale.

žitarice ; brašno ; tjestenina ; žitarice za doručak ; pakiranje ; ambalaža ; kvarenje

nije evidentirano

engleski

The packaging of cereals and their products

nije evidentirano

cereals ; flour ; pasta ; breakfast cereals ; packing ; packaging ; deterioration

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

23.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija