Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica (CROSBI ID 398071)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Šero, Zedina
Jakobek, Lidija
hrvatski
Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica
Žitarice i proizvodi od žitarica razlikuju se po svojim nutritivnim i organoleptičkim karakteristikama te zbog toga zahtijevaju i različitu ambalažu koja najbolje može očuvati kvalitetu. Opasnost kod skladištenja zrna može predstavljati povećana vlaga i temperatura u skladištima, prisutni insekti te razvoj gljivica i bakterija. Kvarenje mljevenih proizvoda uzrokuju plijesni i bakterije te insekti ili oksidacijske reakcije. Tjestenine su podložne gubitku boje te upijanju ili gubitku vode. Razvoj mikroorganizama je također moguć, posebno kod svježe tjestenine. Žitarice za doručak podložne su upijanju vlage, oksidaciji lipida te lomu i gubitku arome. Sve ove promjene sprječavaju se pakiranjem u odgovarajuće ambalažne materijale.
žitarice ; brašno ; tjestenina ; žitarice za doručak ; pakiranje ; ambalaža ; kvarenje
nije evidentirano
engleski
The packaging of cereals and their products
nije evidentirano
cereals ; flour ; pasta ; breakfast cereals ; packing ; packaging ; deterioration
nije evidentirano
Podaci o izdanju
21
23.09.2015.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mostar