Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Funkcionalnost i dizajn pakiranja za pivo (CROSBI ID 398069)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Spajić, Anita Funkcionalnost i dizajn pakiranja za pivo / Jakobek, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2015

Podaci o odgovornosti

Spajić, Anita

Jakobek, Lidija

hrvatski

Funkcionalnost i dizajn pakiranja za pivo

Pivo je piće koje se dobiva iz vode, hmelja, pivskog kvasca i ječma. Iako nije lako pokvarljiva namirnica, tijekom skladištenja mogu se dogoditi određene promjene u pivu koje ovise i o ambalaži koja se upotrebljava za pakiranje. Pivo se pakira u staklenu, metalnu i plastičnu ambalažu. Sve ove vrste ambalaže moraju imati zaštitnu, skladišno-transportnu, uporabnu, prodajnu i komunikacijsku funkciju. U ovom radu cilj je objasniti karakteristike piva kao namirnice te zahtjeve kojima treba udovoljiti kako bi se pivo očuvalo što duže nakon pakiranja. Osim toga, cilj je opisati ambalažu koja se koristi za pakiranje te njenu funkcionalnost i dizajn te novitete koji se javljaju kod ambalaže za pivo.

pivo ; funkcija ambalaže ; dizajn ambalaže ; staklena ambalaža ; plastična ambalaža ; metalna ambalaža ; aktivno pakiranje ; inteligentno pakiranje.

nije evidentirano

engleski

Functionality and design of beer packaging

nije evidentirano

beer ; the function of packaging ; packaging design ; glass packaging ; plastic packaging ; metal packaging ; active packaging ; intelligent packaging.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

21.09.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice